Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuuksion kansallispuiston syksystä odotetaan vilkasta – asiantuntijat vinkkaavat, miten välttyä pahimmilta ruuhkilta

Nuuksion kansallispuiston syksystä odotetaan vilkasta. Elo-syyskuussa kansallispuistossa on yleensä vuoden toinen käyntipiikki toukokuun lisäksi – joskin säät vaikuttavat vilkkauteen, kertovat erikoissuunnittelija Liisa Neuvonen ja Nuuksion puistomestari Teemu Laine Metsähallituksesta.

Mihin päin Nuuksiossa kannattaisi suunnata, jos haluaa retkeillessä välttää kaikkein ruuhkaisimmat paikat?

– Nuuksion kansallispuiston lisäksi kannattaa katsoa koko Nuuksion järviylänköä potentiaalisena retkeilyalueena. Ulkoilualueita ovat muun muassa Salmi, Vaakkoi, Luukki, Pirttimäki ja Karjakaivo, Neuvonen ja Laine vastaavat.

Myös Suomen luontokeskus Haltian lähialueet sopivat retkeilyyn. Haltian parkkipaikalla on Neuvosen ja Laineen mukaan usein paremmin tilaa kuin Haukkalammella tai Kattilassa. Haukkalammen ja Kattilan pysäköintialueiden parkkipaikkatilanteen voi tarkastaa lähes reaaliaikaisesti parkkihaukka.fi-palvelusta.

– Suosittelemme myös retkeilyä arkena, aikaisin aamulla ja myöhemmin illalla. Esimerkiksi illalla voi olla todella kiva lähteä otsalamppuretkelle. Lapsista se on varmasti kivaa, Neuvonen ja Laine vastaavat.

Myös epävakaisella säällä Nuuksiossa on heidän mukaansa usein rauhallista.

Nuuksion kansallispuiston alueella suosituimpia kohteita ovat Neuvosen ja Laineen mukaan Haukkalammen, Kattilan ja Haltian lähialueet. Leiriytymisalueista suosituimpia ovat puolestaan Mustalampi, Haukanholma ja Holma-Saarijärvi.

Lue lisää:

Nuuksion luvattomista nuotiopaikoista lähes 250 ilmoitusta – "Poliisin tiedossa on myös laitonta puiden kaatamista"