Espoo-päivänä on tänä vuonna tarjolla runsaasti etä- ja omatoimitapahtumia

Kulttuuri: Päivään on ilmoitettu yli 100 tapahtumaa.

Träskändan kartanon puistossa nähdään Espoo-päivänä ulkoilmaelokuva ja järjestetään elämyspiknik. Kivaa tekemistä on koko perheelle. Arkisto/Anneli Tuominen-Halomo

Anneli Tuominen-Halomo

Espoo-päivään on ilmoitettu jo yli 100 tapahtumaa. Keskiössä ovat tänä vuonna inspiroivat etä- ja omatoimitapahtumat, joita on ohjelmassa mukana noin 40.

Kesäkauden päättävää, perinteistä ja suurinta kaupunkitapahtumaa Espoo-päivää vietetään tänä vuonna 28.–29. elokuuta. Teemana on nyt Vastuullisesti yhdessä.

Koronatilanteen takia Espoo-päivää valmistellaan tänä vuonna erityisen huolellisesti. Ohjelmasta voi nauttia vaikkapa kotona seuraamalla päivän tapahtumia Espoo-päivä 2020:n omalla Youtube-kanavalla. Siellä esiintyy muun muassa Espoon Mieslaulajat ESMILA, ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokseenkin voi tutustua virtuaalisesti.

Etänä voi kuunnella Club For Fiven konserttia Leppävaaran kirkosta, tutustua Teatteri Taiminen virtuaaliseen materiaaliin osoitteessa taimine.fi ja Espoon Taiteilijakilta ry:llä on Toivo-virtuaalinäyttely.

– Kaupunkitapahtumat Espoon tuottamat lähitapahtumat keskittyvät tänä vuonna Träskändan puistoon ja Keran Halleille, projektikoordinaattori Sirpa Hickman kertoo.

Näissä tapahtumissa turvallisuus varmistetaan rajaamalla tapahtuma-alueita ja rajoittamalla alueelle otettavaa henkilömäärää.

Tapahtumissa henkilökunta ohjaa yleisöä noudattamaan ohjeistuksia sekä huolehtii, että myös mahdollisissa siirtymä- ja jonotustilanteissa turvavälit säilyvät. Tapahtumissa on käsienpesupiste tai käsidesiä, Sirpa Hickman toteaa.

Hickmanin mukaan Träskändan puiston ulkoilmaelokuvassa maksimi yleisömäärä on 500 henkilöä. Illan elokuva on Casablanca, ja tapahtumaan pitää ilmoittautua ennakkoon.

Träskändan puistossa järjestetään lauantaina elämyspiknik. Lasten korville sopivasta musiikista vastaa Iris Kukka.

Lauantaina Keran Hallien Cry-Baby -elokuvassa sekä Race Horce Companyn sirkusesityksissä katsomoalueet rajataan. Paikat molempiin esityksiin pitää varata etukäteen. Elokuvaesitykseen otetaan enintään 500 katsojaa ja sirkusnäytökseen 220 katsojaa esitystä kohti.

Espoon kulttuurikeskuksen Amfilla on yhteislaulutapahtuma perjantaina 28. elokuuta. Katsomo täytetään turvavälit säilyttäen.

Lapsille on perjantaina tarjolla esimerkiksi Hiekkalaatikkodisko ja Blind Gut Companyn Kuin kala puussa -esitys Lasten kulttuurikeskus Auroran pihapiirissä.

Espoon esittävän taiteen koulun Esko järjestää perjantaina pihatapahtuman ja esityksen omenapuutarhassaan Pappilantiellä.

Vielä ehtii tutustuman Teatteri Hevosenkengän 45-vuotisnäyttelyyn Espoon kulttuurikeskuksessa. Näyttelyssä on satuopastuksia molempina päivinä.

Espoonlahden Forum-jäähallissa on koko perheen jäädisco.

Nuorisolle on lauantaina Leppävaaran skeittipuistossa Espoo Street Art -tapahtuma iltapäivällä.

Espoo-päivänä voi käydä tutustumassa taiteeseen eri puolilla kaupunkia.

Karakallio Creativen puitteissa toteutetaan Suomen laajin yhteisöllinen taideteos. Taiteilija Aku Aallon ideoima teos toteutetaan Espoo-päivän lauantaina nostamalla taidetta ikkunoihin.

26. elokuuta kello 16 striimattavassa työpajassa on jaossa vinkkejä näyttävään ikkunataiteeseen. Striimaukset löytyvät Facebookissa ja Instagramissa Karakallio Creativen tileillä @karakalliocreative.

Kauklahdessa kuljetaan Bärtilin jalanjäljissä. Tapahtumapolku julkaistaan mobiilialustalla Espoo-päivänä 28..–29. elokuuta ja tieto löytyy osoitteesta www.kauklahti.fi.

Tapiolassa voi tutustua Ilona Niemen Personae Mythologicae -teoksen hahmoihin tai osallistua Kellomuseon kellosuunnistukseen.

Kiinnostavaa nähtävää on myös länsimetron työmaa-aitojen taide Finnoossa, Kaitaalla, Soukassa, Kivenlahdessa ja Espoonlahdessa.

Ympäristötaidetta on tarjolla Leppävaaran raitilla ja Gallen Kallelan museon pihapiirissä.

– Seuraamme ja noudatamme THL:n ja Avin ohjeita sekä Espoon kaupungin linjauksia ja meillä on valmius tehdä muutoksia tapahtumaohjeistuksiin ja turvallisuuteen heti, mikä uusia ohjeita tulee, tapahtuma- ja kulttuuripalvelupäällikkö Lea Rintala sanoo.

Espoo-päivän ohjelma löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta espoopaiva.fi. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Juttua muokattu 28.8.2020 kello 15.43: Neljännessä kappaleessa korjattu Espoon kuvataiteilijat Espoon Taiteilijakilta ry:ksi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut