Vuosien valituskierre päättyi – Yliopiston Apteekki pääsee avaamaan Isossa Omenassa

Yliopiston Apteekin on määrä avata ovensa kauppakeskus Ison Omenan bussiterminaalitasolla lokakuussa. Apteekkiluvasta tehty valitus siirsi avaamista noin vuodella. Minna Airamaa
Katja Riihola

Katja Riihola

Yliopiston Apteekki pääsee avaamaan uuden apteekin kauppakeskus Isoon Omenaan lokakuun puolessa välissä.

Yliopiston Apteekilla on ollut tilat vuokrattuna apteekille Ison Omenan bussiterminaalitasolta jo vuoden päivät. Viimeinen valitus viivästytti hyllyjen täyttämistä liki vuodella.

Yliopiston Apteekin viestintäjohtaja Jenni Tyrni kertoo, että heidän apteekkilupaansa koskevasta päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen valittanut espoolaisapteekkari (LV 14.12.2019) ei jatkanut valittamista korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Helsingin hallinto-oikeus hylkäsi valituksen heinäkuussa (LV 9.7.), ja valitusaika korkeimpaan hallinto-oikeuteen on nyt päättynyt.

– Tämä on helpotus. Olemme hyvin iloisia, että pääsemme vihdoin viimein avaamaan apteekin, Tyrni sanoo.

Tyrnin mukaan apteekilla tulee olemaan Espoon apteekkien pisimmät aukioloajat. Apteekki tulee olemaan auki arkisin ja lauantaisin kello 7–23 ja sunnuntaisin kello 10–20.

Apteekkiin tulee myös noutolokerikko, josta apteekin verkkokauppatuotteet on mahdollista noutaa tunnin sisällä tilauksesta.

Apteekin koko on noin 500 neliötä.

Yliopiston Apteekin tulo Espooseen vei kaikkiaan kuutisen vuotta, sillä se teki apteekkilupa-hakemuksen Espooseen jo vuonna 2014. Aluksi lupaa ei heltynyt ja Yliopiston Apteekki valitti päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen ja edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Lopulta korkein hallinto-oikeus palautti asian Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimealle, ja Fimea antoi apteekkiluvan.

Tyrnin mukaan Espoossa on vähemmän apteekkeja asukaslukuun verrattuna kuin Suomessa keskimäärin.

– Uskomme, että uudelle apteekille on tarvetta, hän sanoo.

Kauppakeskus Isossa Omenassa toimii entuudestaan yksi apteekki.

Yliopiston Apteekki on Helsingin yliopiston omistama apteekkikonserni, jonka tuotto menee suomalaiseen koulutukseen ja tutkimukseen.

Sillä on 17 apteekkia Suomen suurimmissa kaupungeissa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut