USU: Yrittäjäkyselyn mukaan paikallisen sopimisen lisääminen toisi eniten uusia työpaikkoja

Suomen Yrittäjien teettämän yrittäjägallupin mukaan tehokkain keino saada yrittäjät työllistämään lisää väkeä on työehdoista sopiminen nykyistä enemmän paikallisesti työpaikoilla. Vastaajista 56 prosenttia kertoi, että työllistäisi enemmän ihmisiä, jos paikallista sopimista lisättäisiin. Paikallisen sopimisen kanssa lähes yhtä tehokkaita keinoja olisivat yrittäjien mielestä normien purkaminen, määräaikaisten työsuhteiden solmimisen helpottaminen ja palkkatuki, kertoo Uutissuomalainen.

Paikallinen sopiminen on erityisesti vähintään kymmenen henkeä työllistävien yritysten suosiossa. Gallupin perusteella yksinyrittäjät innostuisivat eniten työllistämään palkkatuen turvin. Yrittäjägallupin on tehnyt Suomen Yrittäjien toimeksiannosta Kantar TNS. Gallupiin vastasi 1 034 pk-yrityksen edustajaa 30. heinäkuuta–10. elokuuta. Uutissuomalainen julkaisee kyselyn tulokset ensimmäisenä.

Suomen Yrittäjät toivoo, että lakiin kirjattaisiin toisin sopimisen oikeus. Se tarkoittaa, että paikallisesti voitaisiin sopia toisin kuin työehtosopimuksessa lukee. Hallitusohjelman mukaan paikallista sopimista kuitenkin edistetään työehtosopimusten puitteissa.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut