Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Polkupyörävarkaudet lähtivät lapasesta huumeita käyttävällä helsinkiläismiehellä – epäillään 40 pyörävarkaudesta

Helsingin poliisi on vanginnut parikymppisen miehen epäiltynä peräti neljästäkymmenestä polkupyörävarkaudesta. Poliisin tiedotteen mukaan se sai keskiviikkona 19. elokuuta tiedon, että helsinkiläismiehellä on mahdollisesti asunnossaan anastettuja polkupyöriä. Poliisi teki asuntoon kotietsinnän. Asunnosta löydettiin ja takavarikoitiin anastettuja polkupyöriä.

– Sama mies oli poliisilla kiinni heinäkuussa niin ikään pyörävarkauksista epäiltynä. Mies on kertonut esitutkinnassa, että hän on anastanut kalliita polkupyöriä, tuunannut niitä eri näköiseksi ja myynyt eteenpäin netissä. Mies on iältään päälle 20-vuotias. Motiiviksi hän on kertonut huumeiden käytön rahoituksen, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Juvonen Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

– Epäilty rikosvyyhti selvisi ennen kaikkea rikostutkijan perusteellisen työn tuloksena, Juvonen kiittelee.

Käräjäoikeus vangitsi miehen 22. elokuuta todennäköisin syin neljästäkymmenestä pyörävarkaudesta epäiltynä. Poliisilla on takavarikossa sama määrä polkupyöriä. Asiassa on nostettava syyte lokakuun puoleenväliin mennessä.