Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapiolan kuoron entinen johtaja Kari Ala-Pöllänen sai oman nimikkopalkinnon

Tapiolan kuoro muistaa kuoron entistä, tänään 25. elokuuta 80 vuotta täyttävää ansioitunutta kuoronjohtajaa Kari Ala-Pöllästä perustamalla hänen nimeään kantavan palkinnon yhteistyössä Nuorten kuoroliiton kanssa.

Päivänsankari oli kunnianosoituksesta yllättynyt ja liikuttunut.

Valtakunnallinen Kari Ala-Pöllänen -palkinto jaetaan joka toinen vuosi kuoronjohtajalle, jonka toiminta koulukuorojen parissa on ollut merkittävää ja koko alaa inspiroivaa. Palkinto jaetaan ensimmäisen kerran joulukuussa 2020.

Juhlatilaisuudessa puhunut entinen kuorolainen ja sittemmin yhdessä Ala-Pölläsen kanssa työskennellyt Sanna Valvanne luonnehti Kapua mieheksi, jolla on iso sydän ja pieni ego.

– Annoit minulle ja tuhansille lapsille ja nuorille äänen ja mahdollisuuden saada sen kuuluville. Opetit, miten tehdään musiikkia koko sydämellä, Valvanne sanoi.

Kari Ala-Pöllänen johti Tapiolan kuoroa vuosina 1994–2008. Hänen johtajakaudellaan vuonna 1996 Tapiolan kuorolle myönnettiin kansainvälisesti merkittävä Unescon esittävän taiteen palkinto.

Ala-Pöllänen on työskennellyt monipuolisesti ja pitkäjänteisesti musiikkialan elävöittämiseksi. Hänen oma musiikillinen uransa ulottuu niin laulu-, soitin-, tanssi-, kansan- kuin jazzmusiikkiinkin.

Tapiolan kuoron lisäksi Ala-Pöllänen on muun muassa toiminut suomalaisen lapsikuoron, jyväskyläläisen Vox Aurean johtajana vuosina 1978–1994.

Ala-Pöllänen sai Pro Finlandia -mitalin vuonna 2009.

Kari Ala-Pölläsen haastattelu ilmestyy Länsiväylän painetussa lehdessä viikonloppuna.