Korona-altistumiset espoolaislukiossa ja -koulussa veivät 160 henkilöä karanteeniin

Etelä-Tapiolan lukion tiloissa olleella henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Lukiossa koronavirukselle on altistunut noin sata henkeä, jotka ovat nyt karanteenissa. Sirkku Aalto

Koronavirusaltistumiset ovat johtaneet karanteeneihin espoolaislukiossa ja -koulussa, tiedottaa Espoon kaupunki.

Henkilö, jolla nyt on todettu koronavirustartunta, on ollut Etelä-Tapiolan lukion tiloissa. Lukiossa koronavirukselle on altistunut noin sata henkilöä, jotka on asetettu kotikaranteeniin.

Toinen koronavirustartunnan saanut on ollut Mainingin koulun tiloissa Kivenlahdessa. Siellä altistuneita oppilaita ja henkilökuntaa on noin 60. Myös heidät on asetettu kotikaranteeniin.

Muilla koulun tiloissa olleilla ei katsota olevan tartuntariskiä.

Kumpikin koronavirustartunnan saanut henkilö on asetettu eristykseen. Tapaukset eivät liity toisiinsa eikä kumpikaan tartunta ole peräisin koulusta.

Myös Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian tiloissa opiskelijoita ja henkilökuntaa on altistunut koronavirukselle, oppilaitos tiedotti maanantaina.

Kolmella Omnian opiskelijalla on todettu koronavirustartunta. Tartunnan saaneet opiskelevat Lehtimäen, Leppävaaran ja Tapiolan toimipisteissä. Tartunnat on saatu muualta kuin Omnian tiloista eivätkä tapaukset tiettävästi liity toisiinsa.

Espoon kaupungin tartuntatautiviranomainen on ottanut altistuneisiin yhteyttä puhelimitse ja asettanut heidät karanteeniin.

Juttua muokattu 26.8. kello 11.56. Lisätty tiedot Omnian altistumisista.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut