Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avi vahvisti: Syyskuussa saa järjestää yli 50 hengen tilaisuuksia, mutta turvallisuus pitää voida varmistaa

Aluehallintovirastot vahvistivat tänään, että syyskuussa saa järjestää myös yli 50 hengen tapahtumia.

Avi vierittää kuitenkin tapahtumien järjestäjille painavan vastuun.

– Yli 50 hengen tapahtumia voi järjestää sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa silloin, kun tapahtumanjärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden, avin tiedotteessa sanotaan.

Turvallisuus varmistetaan tiedotteen mukaan noudattamalla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön antamaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Noudatettava ohje on päivätty 14. toukokuuta.

Ohjeen mukaan tapahtumanjärjestäjän on muun muassa turvattava osallistujien tai seurueiden välille on mahdollisuus 1–2 metrin turvavälien ylläpitämiseen. Tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja, ihmisiä pitää muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä. Järjestäjän pitää myös ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Maanantaina annetuissa määräyksissä ei rajoiteta tapahtumien osallistujamäärää, kunhan ohjeita noudatetaan.

Aluehallintovirastot ehtivät jo maanantaina tiedottaa, että kokoontumisrajoitukseksi tulee 50 henkeä, mutta myöhemmin ilmeni, että kyseessä oli virhe STM:n ohjauskirjeessä.

Lue lisää: Ministeriö teki nollavirheen: yleisörajoitukset eivät kiristykään syyskuussa, tapahtumissa saa edelleen olla 500 henkeä