HSL jakaa perjantaina ja lauantaina maskeja Espoossa – vain kolmasosa matkustajista käyttää tällä hetkellä

Helsingin seudun liikenne jakaa perjantaina ja lauantaina kasvomaskeja Espoossa. Kuvituskuva. Marita Itävuori

HSL:n tällä viikolla aloittama maskijakokampanja siirtyy nyt Espooseen.

HSL jakaa tänään perjantaina kello 14 alkaen maskeja Keilaniemen ja Tapiolan metroasemilla. Lauantaina maskeja jaetaan kello 11 alkaen Tapiolan ja Matinkylän metroasemilla.

Espoossa jaetaan kaikkiaan 4 000 maskia. Aiemmin tällä viikolla HSL jakoi Helsingissä ja Vantaalla 5 000 maskia.

Tällä hetkellä HSL:n joukkoliikenteessä arviolta kolmasosa matkustajista käyttää kasvomaskia.

– Ei se nyt mitenkään räjähdysmäisesti ole lähtenyt liikkeelle, mutta pientä nousua on koko ajan, HSL:n viestintä- ja markkinointipäällikkö Sari Kotikangas sanoi Helsingin Uutisten haastattelussa.

Matkalipuntarkastajat kirjaavat havaintojaan maskin käytöstä liikkuessaan eri välineissä, lisäksi tutkimusavustajat raportoivat maskin käytöstä ja tietoja vaihdetaan myös VR:n kanssa lähijunaliikenteestä.

– Kokonaiskuvaa tässä yritetään muodostaa ja tuorein luku on 32 prosenttia. Tämä vaihtelee vähän esimerkiksi vuorokaudenajasta ja välineestä riippuen, Kotikangas jatkoi.

Kotikankaan mukaan HSL:n jakomäärät ovat niin pienet, etteivät ne tietenkään kata joukkoliikenteen maskitarvetta. Hän sanoo jakelun olevan yksi keino tutustuttaa matkustajia maskiin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut