Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkonummen uuden kirjaston kustannukset jo toisen kerran viisi miljoonaa euroa pitkäksi – lautakunta vaatii selvitystä

Kirkkonummen uuden pääkirjaston lopullisesta hinnasta joudutaan vielä keskustelemaan pitkään ja selvittämään kustannusarvion isoa nousua.

Kirjasto valmistuu piakkoin, ja se on tarkoitus avata lokakuussa. Hankkeen lopullinen hinta on kuitenkin edelleen avoin.

Arvio kustannusarviosta on tällä hetkellä 19–20 miljoonaa euroa.

Hanke valmistuu vuoden myöhässä. Alkuperäinen pääurakoitsija teki konkurssin viime vuonna, ja työt keskeytyivät välillä.

Kirjaston kustannusarvio oli esillä keskiviikkoiltana Kirkkonummen palvelutuotannon lautakunnassa.

Lautakunta päätti yksimielisesti Noora Piilin (prok.) esityksestä pyytää talouden, valvonnan ja hallinnon selvitystä, jotta hankkeen ylityksen syystä saadaan selvyys.

Valtuusto on hyväksynyt viimeksi hankkeen kustannusarvioksi noin 14,9 miljoonaa euroa. Sitä ennen kustannusarviota oli nostettu jo noin viidellä miljoonalla eurolla.

Piili hämmästelee sitä, miten hankkeen hinta on noussut niin paljon ilman, että määräraha-asia on ollut valtuuston käsittelyssä.

– Se on selvä, että kirjasto on pitänyt saada valmiiksi. Mutta vastaisuudenkin varalle on saatava tarkasti tietoon, miten koko hankkeessa on toimittu ja päätöksiä tehty, Piili korostaa.

Kirjastohankkeeseen saadaan valtiolta noin kaksi miljoonaa euroa tukea. Vuosia sitten, kun kirjastopäätöstä tehtiin, valtionapu oli varsin ratkaiseva asia, jotta hankkeeseen ryhdyttiin.

Kirjaston remontti- ja laajennushanke aloitettiin jo vuonna 2016. Se oli silloin valtionavun ehto.

Pian rakennustöiden aloittamisen jälkeen todettiin, että kirjastohankkeen budjetti ei pidä.