Suomen Kuvalehti: Suomen Sokeri suunnittelee kidesokerin tuotannon lopettamista Kirkkonummen Kantvikissa

Suomen Sokerin tuotantolaitos on pitkään toiminut Kantvikissa Pikkalanlahden pohjukassa. Yhtiöllä on oma satama, johon raakasokeria tuodaan. Arkisto/Paavo Rantalainen

Suomen Sokerilla on Suomen Kuvalehden tietojen mukaan menossa yt-neuvottelut, ja yhtiö suunnittelee lehden mukaan kidesokerin tuotannon lopettamista Kirkkonummella.

Kantvikiin olisi lehden mukaan jäämässä ainakin nestemäisten sokerituotteiden tuotantoa ja pakkaamo, jossa käsitellään puhdistettua sokeria. Yrityksessä työskentelee noin 160 ihmistä.

Toimitusjohtaja Tero Tanner vahvistaa SK:lle, että yt-neuvottelut ovat käynnissä, muttei suostu kommentoimaan asiaa enempää.

Suomen Kuvalehti perustaa tietonsa nimettömänä pysyvään yhtiön työntekijään, joka sanoo, että yt-neuvotteluista on kielletty kertomasta ulkopuolisille.

Sokeriteollisuus on laajemminkin murroksessa, koska EU on purkanut sokerintuotantoa koskevat kiintiöt, ja se on lisännyt alan kilpailua maailmanlaajuisesti.

Suomen Sokeri on noin 100 vuotta vanha yhtiö. Yhtiö siirsi tuotantolaitoksena Helsingistä Kirkkonummelle 1960-luvulla.

Viime vuosina yhtiö on investoinut Kantvikissa ainakin voimalaitokseen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut