USU: Autoja poistettu väliaikaisesti liikenteestä tänä vuonna jo 100 000 enemmän kuin viime vuonna – Poisto kannattaa usein tehdä jo viikon tauon ajaksi

Kuvituskuva. Johanna Halava

Suomalaiset ottavat autojaan pois liikenteestä ja palauttavat niitä sinne selvästi enemmän kuin aiemmin, kertoo Uutissuomalainen.

Sekä ajoneuvojen poistoja että käyttöönottoja on tammi–heinäkuussa tehty satatuhatta enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna. Kumpiakin on tänä vuonna kertynyt reilut 700 000.

Nousua paitsi liikenteen vähentyminen korona-aikaan myös ihmisten tietoisuuden lisääntyminen ajoneuvoveroon ja vakuutusmaksuihin liittyvistä säästöistä, arvioidaan liikenne- ja viestintävirasto Traficomista Uutissuomalaiselle. Väliaikainen auton poistaminen liikennekäytöstä kannattaa usein rahallisesti, jos autoa ei käytä vähintään viikkoon.

Väliaikaiset liikenteestä poistot lisääntyivät viimevuotisesta jo ennen koronapandemiaa, mutta luvut lähtivät jyrkempään nousuun pandemian alettua. Maaliskuussa 2019 liikenteestä poistettiin 76 000 ajoneuvoa, mutta tämän vuoden maaliskuussa niin tehtiin jo 118 000 ajoneuvolle.

Kevään suuret muutokset johtuivat siitä, että liikenne väheni epidemian takia merkittävästi. Laskua oli pääteillä maaliskuussa 17, huhtikuussa 34 ja toukokuussa 19 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Muutokset suuntaan ja toiseen on tehty Traficomin nettisivuilla helpoiksi. Hinta on viisi euroa poistolta. Muutos tulee voimaan heti ja on voimassa toistaiseksi. Käyttöönotto takaisin liikenteeseen ei maksa mitään.

Aiheeseen liittyvää

  1. Tamperelainen Tommi osti oranssin pakun ja remontoi sen reissukuntoon ja niin tekee nyt moni muukin – korona-aika nosti vanlife-elämän suursuosioon
    30.8.2020 12:00

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut