"Emme voi HSL:ssä vaikuttaa pankkien ratkaisuihin" – turvallisuusvaateista lisäkoukeroita HSL:n matkalipun ostoon

Uudistuksen tavoite on korttimaksamisen turvallisuuden parantaminen sekä väärinkäytön mahdollisuuksien pienentäminen. HSL
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

HSL tiedottaa, että jatkossa voi joutua tunnistautumaan vahvasti, kun maksaa matkalippua HSL-sovelluksessa ja HSL-korttipalvelussa. Vahvaa tunnistautumista saatetaan vaatia seuraavissa tilanteissa: Matkalipun maksu kortilla HSL-sovelluksessa, uuden maksukortin liittäminen HSL-sovellukseen, lipun maksu kortilla HSL-korttipalvelussa ja maksukorttien tietojen tallentaminen HSL-korttipalveluun.

Käytännössä vahva tunnistautuminen tarkoittaa sitä, että lippuostos täytyy vahvistaa pankkitunnuksella tai jollain muulla tavalla, jota pankki vahvalta tunnistautumiselta vaatii, on se sitten tekstiviesti tai vaikkapa sormenjälki. Pankkien välillä voi olla eroja siinä, minkä suuruisista korttiostoksista ne vaativat vahvaa tunnistautumista ja vaativatko ne sitä jokaisen ostoksen yhteydessä vai ainoastaan satunnaisesti. Emme voi HSL:ssä vaikuttaa pankkien ratkaisuihin, sanotaan tiedotteessa.

– Kun maksat lippusi kortilla HSL-sovelluksessa tai HSL-korttipalvelussa, sinun kannattaa joka tapauksessa varautua siihen, että ostamisessa voi jatkossa olla mukana yksi lisävaihe. Lipun ostamiseen kannattaa varata riittävästi aikaa, sanotaan tiedotteessa.

Uudistuksen tavoite on korttimaksamisen turvallisuuden parantaminen sekä väärinkäytön mahdollisuuksien pienentäminen. Vahvan tunnistautumisen vaatimus perustuu EU:n maksupalveludirektiiviin.

Lippujen maksaminen HSL:n muissa kanavissa eli esimerkiksi automaateilla säilyy ennallaan. Kun lipun ostaa mobiilisti, sen pitää olla saapunut älylaitteeseen, ennen kuin nousee liikennevälineeseen tai siirtyy metron tai Suomenlinnan lautan laiturialueelle.

Jos vahva tunnistautuminen HSL-sovelluksessa ei syystä tai toisesta onnistu, on matkalippu ostettava jollakin muulla tavalla, jotta ei saa turhaa tarkastusmaksua. Voi esimerkiksi käyttää jotain muuta HSL-sovelluksen maksutapaa, maksaa HSL-kortilla tai hankkia lippusi automaatista.

Tätä on odotettu: HSL lupaa matkakortin nettilatauksen viimein käyttöön maanantaina

Mobiilikausilippujen myynti nousi ohi matkakortin – HSL-pomo tietää syyn suosion taustalla

HSL:n talouskriisi on pelättyä pahempi –  näin rajusti lippujen hinnat voivat nousta

Joukkoliikenteessä väki näyttää yhä yllättävän maskittomalta ja HSL kampanjoi asian puolesta – "Ei se nyt räjähdysmäisesti lähtenyt liikkeelle"

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut