Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL:n Salminen Koronavilkusta: "Erityisesti vetoaisin nuoriin aikuisiin ja teini-ikäisiin"

Tänään julkistetusta Koronavilkku-sovelluksesta toivotaan suurta apua koronaviruksen tartuntaketjujen jäljittämiseksi ja katkaisemiseksi.

– Erityisesti vetoaisin nuoriin aikuisiin ja teini-ikäisiin, ja totta kai kaikkiin suomalaisiin, että he ottaisivat sovelluksen käyttöön, sanoi THL:n johtaja Mika Salminen sosiaali- ja terveysministeriön ja THL:n yhteisessä tiedotustilaisuudessa.

Koronavilkun käyttö on vapaaehtoista, mutta siitä saadaan sitä enemmän apua, mitä useampi käyttää sitä.

– Koronavilkku toimii muistin apuna meille kaikille, Salminen jatkoi.

Tällä hän tarkoittaa sitä, että jos pitää viikko taaksepäin tai pitemmällekin selvittää, keitä on tavannut, on se vaikeaa.

– Olisi hirveän tärkeätä, että tämä otettaisiin laajalti käyttöön. Mitä isompi osa sovelluksen ottaa käyttöön sen helpompi on katkaista tartuntaketjuja.

Koronavilkku on julkaistu suomen- ja ruotsinkielisenä versiona. Englanninkielinen sovellus julkaistaan myöhemmin syksyllä. STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila sanoi, että syksymmällä selviää se, että olisiko Koronavilkku-sovellus tai sen osat yhteensopivia myös EU-alueella. Useammassa maassa on kehitelty ja otettu käyttöön vastaavia sovelluksia.

– Sovellus ei poista harkintaa matkustamisesta, läheisyydestä ja turvaetäisyyksistä eikä muita koronarajoitteita, Varhila totesi.

Koronavilkku on ladattu sovelluskauppoihin 31. elokuuta, tämän vuoksi se ei välttämättä vielä löydy sovelluskaupan hakutoiminnolla. Sovelluksen voi ladata heti koronavilkku.fi-sivustolla olevien latauslinkkien kautta.