Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Niittykummussa on hypitty aidan yli ja ylitetty Merituulentie vaarallisesti – nyt paikalle saadaan toivottu suojatie

Rakentaminen: Merituulentien yli on kuljettu vaarallisesti aidan kohdalta.

Toivotun suojatien rakentamisen Merituulentielle kauppakeskus Niityn kupeeseen on tarkoitus alkaa vielä tänä syksynä.

– Rakennustöiden aloittamisesta on sovittu, mutta tällä hetkellä pienkohde-urakoitsijalla on noin kuuden viikon viive. Aloitus on todennäköisesti syyskuun aikana, kertoo aluepäällikkö Emilia Lehikoinen Espoon kaupungilta.

Suojatien rakentaminen kestää arviolta kaksi kuukautta.

Tekninen lautakunta hyväksyi viime vuoden syyskuussa Merituulentien katusuunnitelman, joka mahdollistaa suojatien rakentamisen Haukilahdenkadun länsipuolelta Merituulentien yli.

Ennen katusuunnitelman hyväksymistä kaupungille oli ehtinyt tulla palautteita, joissa Merituulentielle metroaseman edustalle oli toivottu suojatietä.

– Rakentamisen ajankohtaa on tiedusteltu muutaman kerran, muuta palautetta ei ole tullut, Lehikoinen kertoo paikkaan liittyvistä tuoreemmista palautteista.

Aita rakennettiin, ettei ylityksiä tapahtuisi.

Haukilahdenkadun länsipuolelta Merituulentien yli rakennettava uusi suojatie nopeuttaa kulkua kauppakeskuksesta ja Niittykummun metroasemalta Merituulentien pohjoispuolella sijaitsevalle bussipysäkille. Sillä pysähtyy muun muassa Espoonlahteen, Latokaskeen ja Suurpeltoon kulkevia busseja.

Nykyisin lähin kyseiseltä bussipysäkiltä Merituulentien ylitse vievä suojatie sijaitsee Olarinluoman risteyksen tuntumassa kauppakeskuksen Olarin puoleisessa päädyssä.

Kaikki eivät kuitenkaan ole ylittäneet Merituulentietä sitä kautta, vaan osa ihmisistä on lähtenyt ylittämään tietä Haukilahdenkadun tuntumasta. Paikalla on aita, mutta ihmisiä kulkee silti tien yli.

– Merituulentien ylittäminen kyseisestä kohtaa ilman suojatietä on erittäin vaarallista. Aita rakennettiin, ettei ylityksiä tapahtuisi, Lehikoinen kertoo.