Käyttääkö naapuri tai läheinen liikaa alkoholia? Helsinki, Espoo ja Vantaa kartoittavat päihdetilannetta verkkokyselyllä

Käytetäänkö kaupunginosassasi liikaa alkoholia tai muita päihteitä? Oletko ollut korona-aikana huolissasi läheisen päihteidenkäytöstä?

Muun muassa tällaisiin kysymyksiin Helsinki, Espoo ja Vantaa hakevat vastauksia. Kaupungit kartoittavat asukkaiden näkemyksiä kaupunkien päihdetilanteesta ja riippuvuuksien hoitomahdollisuuksista verkkokyselyllä, johon toivovat kaikkien yli 13-vuotiaiden asukkaidensa vastaavan.

Kyselyssä tiedustellaan alkoholista, tupakkatuotteista, huumeista ja rahapelaamisesta. Lisäksi pyydetään havaintoja alaikäisten päihteidenkäytöstä ja koronaepidemian vaikutuksesta päihteidenkäyttöön.

Kysely on Helsingin kaupungin tiedotteen mukaan osa valtakunnallista ehkäisevän päihdetyön Pakka-toimintamallia.

Kaupungit lupaavat hyödyntää kyselun tuloksia terveyden ja hyvinvoinnin edistämistyössä sekä ehkäisevässä päihdetyössä.

– Ajantasainen tieto helpottaa paikallista työtä, jolla pyritään vähentämään alkoholi-, tupakka- ja rahapelihaittoja. Kyselyn tulokset johtavat kohdennettuihin jatkotoimenpiteisiin, tiedotteessa sanotaan.

Kysely on avautunut tänään ja se on avoinna lokakuun loppuun asti.

Kysely on kussakin kaupungissa saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Siihen vastataan nimettömästi.

Kyselyt suomeksi: Helsinki, Espoo ja Vantaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut