Galleria Etsivätoimiston kesä tuotti uusia taiteen ystäviä

Galleria Etsivätoimiston kesä oli menestys. Galleristietsivät Pauliina Pesonen ja Sami Männistö organisoivat Veikkolaan kuusi kesänäyttelyä, jotka keräsivät katsojia ympäri Suomea.

– Kesä osoitti, että tällaiselle gallerialla on todella tarvetta. Ihmisillä on taiteen nälkä, Pauliina Pesonen sanoo.

Galleria oli auki 71 päivää, 426 tuntia ja vieraskirjaan kirjoitti nimensä 830 kävijää. Kävijöissä oli 1–90 -vuotiaita, perheitä, nuoria, taiteen suurkuluttajia ja ensimmäisen kerran galleriassa kävijöitä.

Taiteilijoita galleriassa oli esillä yhteensä 43, joista 30 suomalaista, 10 eri maista ja kolme paikallista taiteilijaa. Lisäksi galleriassa esiintyi 7 muusikkoa ja esiintyvää taiteilijaa avajaisten yhteydessä.

–  Kokemus oli positiivinen, mutta kesä oli raskas, koska aukioloaikojen päälle tulivat vielä paperihommat ja teosten ripustaminen, Pesonen toteaa.

Gallerian kesä huipentui veikkolalaisen, 7-vuotiaan Samuel Honkosen ja taiteilija Panos Balomenoksen tapaamiseen.

Kesän toisessa näyttelyssä oli esillä Balomenoksen Love & Money -sarjan Nomisma 0,00 -teos. Samuel Honkonen oivalsi teoksen sanoman ja hän kävi katsomassa teosta monta kertaa.

Hän kertoi ihastuneensa vesivärein ja lyijykynin tehdyssä teoksessa siihen, että teoksen seteli oli nollan arvoinen ja Euroopan unionin tähdet sinkoilivat mellakan voimasta.

– Samuel kävi katsomassa myös kaikki muutkin näyttelyt ja viimeisissä avajaisissa hän halusi tulla vielä kysymään, onko tämän teoksen saaminen mahdollista, Pauliina Pesonen kertoo.

Teoksen arvo on tuhansia euroja, mutta Panos Balomenos innostui pienestä taiteen keräilijästä niin, että lupasi tehdä hänelle sopivan vedoksen. Samuel osti sen säästöillään.

– Tässä kiteytyy kylägallerian onnistumisen ydin: pieni poika vaikuttuu taiteesta niin, että se jää vaivaamaan häntä koko kesäksi ja me onnistuimme järjestämään niin, että hänellä on nyt oma taideteos.

Galleria Etsivätoimisto on nyt suljettu, mutta galleristietsivät jatkavat taiteen tekijöiden ja kokijoiden yhteen tuomista toisilla tavoilla, mutta uusia ideoita ei voi paljastaa vielä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut