Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sovellus paljastaa kuinka kauan kaupunkipyörää pitää odottaa tyhjällä asemalla

HKL aloittaa Espoon kanssa kaupunkipyörien saatavuutta ennustavan sovelluksen kokeilun. Se on käytössä lokakuun loppuun asti.

Kokeilun aikana kaupunkipyörien saatavuutta tietyillä asemilla ja lähitulevaisuuden ennustetta voi seurata älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella.

Kokeilun tavoitteena on testata, kuinka tarkasti kaupunkipyörien saatavuutta voidaan ennustaa käyttäjille kaupunkipyörien matkadatan avulla. Palvelu ottaa huomioon halutun kaupunkipyöräaseman matkahistorian. Se pyrkii ennustamaan lähitulevaisuuteen, kuinka paljon asemalla on pyöriä esimerkiksi 15 minuutin kuluttua.

Kokeilun toteuttava Aavista oy:n perustaja Merja Kajava kertoo, että idea uudesta sovelluksesta lähti hänen omista kokemuksistaan ja tarpeestaan.

– Lähistön kaupunkipyöräasema tyhjeni pyöristä viikonloppuisin. Lähdin selvittämään tilannetta HSL:n avoimen datan avulla. Pyörien saatavuudesta löytyikin selkeitä trendejä, Kajava toteaa HSL:n tiedotteessa.

Kokeilussa ovat mukana Espoon ja Helsingin kaupunkipyöräpalvelut ja niiden pyöräasemat.

– Toivomme, että kaupunkilaiset kokeilevat rohkeasti sovellusta ja kertovat meille kokemuksiaan, kertoo HKL:n palveluasiantuntija Eeropekka Lehtinen.

Sovellusta voi kokeilla osoitteesta https://www.findbikenow.com.