Mies pysäköi autonsa Länsiväylällä poliisin kamera-auton taakse eikä suostunut siirtymään – tuomittiin niskoittelusta ja haitanteosta

Poliisin viime tammikuussa Länsiväylällä järjestämän nopeusvalvonnan häirintä päätyi käräjäoikeuteen. Arkisto/Marko Happo

Poliisin Länsiväylällä tekemä nopeusvalvonta sai oudon käänteen, kun autoilija pysäköi oman autonsa kamera-auton taakse. Nopeusvalvonnan häiritseminen toi lopulta viime viikolla sakot autoilijalle.

Tapahtumasarja sai alkunsa viime tammikuussa, kun poliisi oli kamera-autolla valvomassa nopeuksia Länsiväylällä Helsingin suuntaan Westendin liittymän kohdalla. Kamera-auton taakse pysäköi autonsa noin 35-vuotias mies, joka alkoi kuvata kännykkäkameralla tapahtumia.

Poliisin näkemyksen mukaan auto häiritsi liikennevalvonta ja oikeanpuoleisen kaistan kuvaamista. Viittomisesta ja sanallisesta kehotuksesta huolimatta autoilija ei kuitenkaan suostunut poistumaan paikalta.

Poliisin ilmoittaessa toisen partion olevan tulossa paikalle selvittämään asiaa autoilija poistui paikalta ennen kuin häntä ehdittiin sakottaa.

Esitutkinnassa autoilija sanoi pysähtyneensä valvonta-auton taakse laittaakseen navigaattorin päälle. Hän myös kiisti tienneensä kyseessä olleen poliisiauto.

Nopeusvalvonta-auto oli takaa tunnukseton, mutta edessä konepellillä oli nopeusvalvontatunnus. Autoilijaa poistumaan pyytäneellä poliisilla oli yllään virkapuku. Hän ei ollut voinut näyttää autoilijalle tämän pyytäessä virkamerkkiään, koska merkki oli kiinni valvonta-auton laitteissa. Autoilija ei puolestaan näyttänyt poliisille ajokorttiaan, koska poliisi ei näyttänyt virkamerkkiä.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus luki viime viikolla autoilijan syyksi haitanteon virkamiehelle ja niskoittelun poliisia vastaan.

Oikeuden mukaan virkamerkin näyttämättä jättämisestä huolimatta autoilijan on tullut pitää varsin todennäköisenä sitä, että kyseessä oli virkatehtävää suorittava poliisi.

Oikeus katsoi, että autoilija syyllistyi haitantekoon virkamiehelle jättämällä tahallaan noudattamatta poliisin käskyä siirtää ajoneuvonsa pois nopeusvalvontaa suorittavan poliisiauton takaa.

Niskoitteluun autoilija puolestaan syyllistyi oikeuden mukaan, koska autoilija ei ollut näyttänyt poliisille ajokorttiaan.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi autoilijan 25 päiväsakkoon. Hänen tuloillaan sakkorangaistukseksi tuli 500 euroa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut