Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uimarannoille ravintoloita, Haukilahteen purjelautailukeskus – Rantaraitille vireillä uusia hankkeita

Meri: Jos kaupungin suunnitelmat toteutuvat, Rantaraitin varrelle tulee useita uusia ravintoloita. Haukilahteen on suunnitteilla purjelautailu- ja sup-keskus.

Espoon merenrantojen lähellä mutkittelevan Rantaraitin varrelle saattaa lähivuosina nousta useampikin kahvila- ja ravintolapalveluja tarjoava yritys. Lisäksi purjelautailupiireissä kaivataan keskusta, josta voisivat nauttia myös sup-lautailijat.

– Kaupunki ei ole rakentamassa näistä mitään. Roolimme on vain mahdollistaa palvelujen ja toiminnan lisääntyminen Rantaraitin varrella, sanoo Visit Espoon Lennart Pettersson, jonka yhtenä työsarkana on Rantaraitin kehittäminen.

Visit Espoo on osa Espoon kaupungin markkinointiyhtiötä.

Pettersson kertoo, että todennäköisesti tämän syksyn aikana Rantaraitin varrelta tulee hakuun useampikin paikka, joissa voi pyörittää ravintolaa. Kaupunki vuokraisi paikat yksityisille yrittäjille.

– Samalla tavalla toimittiin esimerkiksi Nokkalan majakan kanssa. Elinkeinonharjoittaja rakennutti sen ja pyörittää toimintaa.

Rantaraitin lähes 40 kilometrin matkalle kahvila- ja ravintolapalveluja tulisi Petterssonin mukaan lähinnä uimarantojen yhteyteen.

– Soukan uimarannan palvelurakennukset ovat huonossa kunnossa. Ehkä Kivenlahtikin kaipaisi uutta. Tapiolassa Otsolahden rannalle on kaavassa merkitty ravintolapaikka, Pettersson luettelee.

Hän muistuttaa, että jokainen uusi paikka tarvitsisi hyvän toimijan.

– Löytyykö niitä, hän jatkaa.

Kaikki uudet palvelut eivät kuitenkaan olisi tulossa uimarantojen yhteyteen. Yksi mahdollinen paikka uudelle rakennukselle olisi Haukilahden eli Mellstenin rannan ja Toppelundin uimarannan välissä.

Kahvila- ja ravintolapalveluiden lisäksi rakennuksessa voisi olla sauna ja tilat purjelautailijoille.

Viime joulukuussa uudestaan perustetun Suomen Windsurferliiton espoolainen puheenjohtaja Jaakko Rewell vakuuttaa, että purjelautailukeskukselle on Espoossa tarve.

– Se palvelisi myös sup-lautailijoita. Rakennuksessa olisi kaikille avoin kahvila tai ravintola ja sauna. Purjelautailijat, joita on paljon Espoossa, tarvitsevat oman paikan.

Välineet olisivat siellä valmiina otettavaksi käyttöön. Paikka toimisi myös keskuksena, jossa annettaisiin opastusta kaikenikäisille ihan aloittelijoista lähtien.

– Meidän liittomme on yksi tätä hanketta ajavista tahoista. Tämä on konkretisoitunut keväästä lähtien ja ensimmäiset luonnokset ovat jo olemassa. Hintahaarukka hankkeelle on tässä vaiheessa 1,5–2 miljoonaa euroa.

– Toivottavasti tämä hanke etenee. Keskus tulisi siihen kohtaan, jossa nyt ovat Surfer ry:n kontit kaupungin vuokramaalla.

Pettersson sanoo, että alueelle pitäisi saada paremmin sopiva ratkaisu kuin nykyiset kontit.

– Purjelautailukeskushanke vaatii vielä selvityksiä kaupunginkin päässä. Kuka sen toteuttaisi ja minkä tyyppinen siitä olisi tulossa, Pettersson pohdiskelee.

Hänkin kokee, että pitkään Espoossa harrastetun purjelautailun tulevaisuus pitäisi turvata.

– Purjelautailijoiden tulee itse olla aktiivisesti mukana turvaamassa lajin tulevaisuutta, Pettersson muistuttaa.

Uudelleen purjelautailun aloittanut Karri Kuusla kokee, että purjelautailijat tarvitsevat tukikohdan. Hän uskoo, että se madaltaisi kynnystä lähteä kokeilemaan lajia.

– Tämä on sosiaalinen harrastus, jossa autetaan toisia, Kuusela kiittelee lajiaan.

Lue myös:

Rantaraitilla kokeillaan yleistä grilliä

Rantaraitista jälleen kiista

Ulkoilijoita hemmotellaan Rantaraitilla