Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Al-Khayyatin veljesten mobiiliparturi aloitti juuri kuin korona sulki yhteiskunnan, nyt he varustavat kampaamoautoa ja uskovat lujasti yritykseensä: "Haluamme viedä konseptin myös muualle"

Yrittäminen: Korona vaikeutti irakilaisveljesten yritystoiminnan alkua.

Veljekset Ahmed Al-Khayyat ja Mohammed Al-Khayyat aloittivat yritystoimintansa varsin hankalaan aikaan. Irakista kotoisin olevien veljesten Barber Mobile -niminen yritys tarjoaa liikkuvia parturipalveluita. He ovat rakennuttaneet parturin pakettiautoon, jonka voi tilata vaikka kotipihalle tai työpaikan parkkipaikalle.

Yritys perustettiin viime vuoden puolella, mutta asiakkaita alettiin ottaa vastaan maaliskuussa.

– Viikko sen jälkeen kun aloitimme, yhteiskuntaa alettiin sulkea. Alku oli hyvin vaikea, sillä uutena yrityksenä meillä ei ollut vielä asiakaskuntaa ja sitten tuli vielä korona, vuodesta 2015 saakka Suomessa asunut Ahmed Al-Khayyat kertoo.

He olivat suunnitelleet, että mobiiliparturi voisi olla mukana esimerkiksi tapahtumissa, joissa olisi helppo tulla laittamaan kampaus kuntoon, mutta korona sotki suunnitelmat.

Pahimmassa vaiheessa Espoossa asuvat veljekset joutuivat pitämään taukoa työnteossa, kun asiakkaita ei ollut.

Ahmed Al-Khayyatin mukaan nyt asiakkaita on ollut vähän, mutta enemmänkin saisi olla.

 Toinen auto on pian valmis.

– Vaikka vähän on vilkastunutkin, niin ihmiset pelkäävät edelleen mennä mihin tahansa.

Mobiiliparturin idea on helpottaa asiakkaan kiirettä tulemalla tämän luo. Barber Mobile palvelee Espoon lisäksi Helsingissä, Vantaalla, Kirkkonummella, Kauniaisissa ja Keravalla.

Ahmed Al-Khayyatin mukaan mobiiliparturin voi tilata vaikka palvelutalon pihaan, jolloin vanhukset voivat käydä vuorotellen leikkauttamassa hiuksensa, tai työ- tai opiskelupaikalle, jolloin hiustenleikkuun voi hoidattaa vaikka lounastauolla.

– Meillä on autossa vain yksi asiakas kerrallaan ja käytämme käsidesiä, käsineitä sekä maskeja ja siivoamme jokaisen asiakkaan jälkeen. Myös välineet puhdistetaan. Lisäksi pidämme oven auki, jolloin ilma vaihtuu, hän luettelee.

Tällä hetkellä yritys palvelee vain miehiä, mutta rakenteilla on jo toinen auto, joka on varattu naisille.

– Toinen auto on pian valmis ja saamme sen käyttöön syyskuun lopussa. Etsimme toiseen autoon parhaillaan parturi-kampaajaa, jolla on kokemusta sekä miesten että naisten hiustenleikkuusta.

Ensimmäisen auton varustelussa oli joitakin vaikeuksia, mutta niistä on otettu opiksi toista autoa varusteltaessa. Al-Khayyatien tietojen mukaan Barber Mobile on Suomen ensimmäinen mobiiliparturi.

Veljesten työnjako on selkeä. Ahmed Al-Khayyat vastaa toimistotöistä ja markkinoinnista ja Mohammed Al-Khayyat on parturi.

– Minä olen myynyt kotimaassani autoja ja veljeni on ammatiltaan parturi.

Ahmed Al-Khayyat myös opiskelee ensimmäistä vuottaan Laurea-ammattikorkeakoulussa Service Business Management -ohjelmassa.

Jotkut ovat olleet huolissaan siitä, minne mobiiliparturin hiustenpesuvedet menevät.

– Meillä on sopimus Rastilan leirintäalueen kanssa, että voimme viedä likavedet sinne. Siellä on myös matkailuautojen kemiallisen wc:n tyhjennyspaikka, Ahmed Al-Khayaat kertoo.

– Meillä on autossa veden lämmitin, jolla pesuvesi lämmitetään, hän lisää.

Veljesten mukaan asiakkailta on tullut mobiiliparturista myönteistä palautetta.

– He ovat tykänneet ja Facebookissa on tullut positiivisia kommentteja, kertoo Mohammed Al-Khayyat.

Koronan aiheuttamista alkuvaikeuksista huolimatta veljekset uskovat lujasti yrityksen ideaan ja tulevaisuuteen.

– Haluamme viedä konseptin myös muualle, Ahmed Al-Khayyat toteaa.