Westendin uuden keskuskorttelin rakentaminen viivästyy – viiteen kerrostaloon tulossa noin 130 asuntoa

Rakentaminen: Keskuskortteli odottaa vielä rakennuslupaa.

Westendin puretun liikekeskuksen paikalle nousevien kerrostalojen rakentamisen aloitus viivästyy aiotusta aikataulusta. Rakentamaan oli tarkoitus päästä elokuussa, mutta näillä näkymin rakennustyöt alkavat vasta ensi vuoden tammikuussa.

– Olemme vähän myöhässä alkuperäisestä aikataulusta. Meillä ei ole vielä rakennuslupaa. Se on vireillä ja sitä käsitellään paraikaa, kertoo projektipäällikkö Petri Raunio YIT:ltä.

Raunio arvelee, että rakennuslupa voisi tulla vuoden loppuun mennessä, jolloin rakennustyöt pääsisivät alkamaan tammikuussa.

– Se edellyttää, ettei rakennusluvasta valiteta. Se on aina mahdollista, mutta toivotaan, että ihmiset haluavat lähipalvelut mahdollisimman nopeasti takaisin.

Westendin keskuskortteliin on tulossa asuntojen lisäksi 4–6 liiketilaa katutasoon. Yhteen liiketiloista tulee päivittäistavarakauppa.

Puretussa liikekiinteistössä toimi Alepa. HOK-Elanto suunnitteli Westendiin tilapäistä myymälärakennusta, joka olisi palvellut uudisrakennushankkeen aikana, mutta suunnitelma kariutui tilapäismyymälän rakennusluvasta tehtyyn valitukseen.

Vanhan liikekeskuksen purkutyöt saatiin päätökseen jo kesäkuussa.

Rakennustöiden aloituksen viivästyminen myöhästyttää koko rakennushankkeen valmistumista. Koko hankkeen arvioitu valmistumisaika on nyt huhtikuussa 2023.

Westendin keskuskortteliin rakennetaan viiteen taloon noin 130 asuntoa, joiden koot vaihtelevat 30 neliön yksiöistä 100 neliön asuntoihin. Korkeimmassa rakennuksessa tontin itäsivulla on kuusi kerrosta. Tontti kuitenkin viettää alaspäin Alalinnakkeen puolella, jolloin kattokorkeus on samalla tasolla kuin korttelin 5-kerroksisissa taloissa.

Kortteliin tulee maanalainen pysäköinti sekä autopaikkoja pihalle.

Kohteen ennakkomarkkinointi alkaa näillä näkymin marraskuussa.

– Kun nähdään, että lupa etenee, toteaa Raunio.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut