Ympäristö- ja luonnonsuojelujärjestöt: Oikoradan tuoma Veikkolan kasvu uhkaisi Nuuksion järviylänköä

Erityisesti luonnonsuojelujärjestöjä huolettaa Veikkolan kasvu Nuuksion suuntaan. Emma Nikander

Paavo Rantalainen

Espoo–Salo-oikoradan suunnittelu uhkaa luonnonsuojelijoiden mielestä satoja metsä- ja suohehtaareja Nuuksion järviylängöllä.

Kannanotto liittyy parhaillaan nähtävillä olevaan Pohjois-Kirkkonummen liikennekäytävän osayleiskaavaan, joka valmistellaan ensisijaisesti ratahankkeen takia.

Erityisesti luonnonsuojelujärjestöjä huolettaa Veikkolan kasvu Nuuksion suuntaan.

Oikoradan asema Veikkolassa tulisi moottoritien pohjoispuolelle, ja mahdollinen uusi rata ja asema edellyttäisivät runsaasti uusia asuntoja ja työpaikkoja kävelyetäisyydelle juna-asemasta.

Kirkkonummen ympäristöyhdistyksen ja Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin mukaan kaavan rakentamistavoitteita pitää vähentää ja luontokohteita suojata paremmin.

Järjestöjen mukaan uusi ratayhteys aiheuttaisi luonnolle isoja ongelmia ja pirstoisi lukuisia yhtenäisiä luontoalueita sekä katkoisi ja heikentäisi muutenkin katkeilevia ekologisia yhteyksiä.

– Tästä syystä luontojärjestöt toivovat, että rantaradan kehittämisestä tehdään todellinen vaihtoehto uudelle ratayhteydelle, muistuttaa molempien yhdistysten puheenjohtaja Laura Räsänen.

– Ratakaavoituksen varjolla ei tule osoittaa liian raskasta rakentamista sellaisille alueille, joille se ei luonto- ja virkistysarvojen takia sovellu. Veikkolan alueella ollaan nyt sortumassa tällaiseen, pahoittelee Räsänen.

Kannanotossa huomautetaan, että yhden keskeisen luontoalueen eli Stockholmsmossen-Torvströmossenin päälle on esitetty laajasti keskustatoimintojen aluetta sekä siihen liittyvä katuyhteys.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut