Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osuiko veitsi leukaan tahallaan vai vahingossa – oikeus setvi kosteita uudenvuodenjuhlia Kirkkonummella

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on joutunut ottamaan selkoa neljän henkilön kosteasta uudenvuoden juhlinnasta Kirkkonummella. Seurueessa mukana ollut nainen sai sakkotuomion vammantuottamuksesta.

Tapahtumat olivat lähteneet liikkeelle vuoden 2019 ensimmäisenä päivänä, jolloin oli kokoonnuttu yhden seurueen jäsenen asuntoon. Oikeudessa kerrottujen kuvausten mukaan asunnossa oli nautittu olutta.

Jatkotapahtumista kertomukset poikkeavat toisistaan. Joka tapauksessa seurueessa ollut mies oli saanut 2,5 sentin viiltohaavan leukaansa.

Kaikkien tapauksessa kuultujen henkilöiden kertomuksia rasitti oikeuden mukaan henkilöiden päihtymistila tekohetkellä. Tämä vaikutti kaikkien kertomusten uskottavuuteen ja luotettavuuteen.

Oikeus joutui puntaroimaan tapausta monesta näkökulmasta ja erilaisten kertomusten varassa.

Syytteessä olleen naisen mukaan asianomistajana ollut mies oli lyönyt häntä, ja nainen oli menettänyt tajuntansa ja ollut tiedottomana keittiön lattialla. Nainen kertoi, että herättyään hänellä oli housut vedetty alas.

Tämän jälkeen mies oli ollut edelleen uhkaava, ja nainen kertoi pitäneensä ainoastaan veistä edessään suojellakseen itseään, koska pelkäsi. Uhkaavassa tilanteessa veitsi oli osunut miehen leukaan.

Mies kertoi puolestaan, että nainen oli sammunut keittiön lattialla ja hänellä oli ollut herätessä osittain housut vedettynä alas, mutta mies ei tiennyt syytä housuseikkaan.

Tämän jälkeen nainen oli miehen mukaan huutanut ja lyönyt häntä puukolla.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus päätyi ratkaisussaan syyttäjän rangaistusvaatimukseen ja näkemykseen tapahtumien kulusta.

Syyttäjän mukaan nainen oli huolimattomuudellaan aiheuttanut miehelle ruumiinvamman, joka ei ole ollut vähäinen.

Nainen oli pitänyt veistä syytteen mukaan miehen takana tämän istuessa sohvalla ja huudahtanut miehelle, jolloin mies oli käännähtänyt taaksepäin ja naisen kädessään pitämä veitsi oli osunut miestä leukaan.

Oikeus tuomitsi naisen vammatuottamuksesta 50 päiväsakkoon, josta tulee maksettavaa 300 euroa sekä lisäksi korvauksia asianomistajalle muun muassa kivusta ja särystä 1 750 euroa.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen.