Uudistuneena avautunut Kannusali lisää Espoon keskuksen kulttuuritarjontaa – elokuvat jatkavat, lisää musiikkia

Kulttuuri: Kannusalin uudistus lisää Espoon keskuksen kulttuuritarjontaa.

Tuotantopäällikkö Simppu Silaste ja tuotantojärjestäjä Eemeli Lehessalo neuvottelevat, mitä kulisseissa pitää tehdä ennen illan esitystä. Anneli Tuominen-Halomo

Anneli Tuominen-Halomo

Kannusalin tilat on uudistettu ja samalla tilan ohjelmatarjonta monipuolistuu. Ohjelmassa on musiikkia, teatteria, elokuvia ja koko perheen tapahtumia, jotain tuttua ja jotain erilaista.

– Kannusalissa nähdään muun muassa stand upia, ja elokuvia esitetään viikoittain, viestintäasiantuntija Sanna Uuksulainen kertoo.

Joissakin suomenkielisissä elokuvissa on englanninkielinen tekstitys. Lastenelokuvia on yleisön pyynnöstä entistä enemmän alkuperäiskielillä.

– Haluamme, että Kannusali tavoittaa alueen asukkaat entistä paremmin. Liikuntatiloissa käy paljon väkeä ja haluamme houkutella samoja ihmisiä myös Kannusaliin. Kuntosalilla käyminen ja musiikki ovat universaaleja asioita, vastaava tuottaja Simppu Silaste sanoo.

– Viiden vuoden kuluttua alueella on tuhansia asukkaita enemmän kuin nyt, joten kysyntä kasvaa, hän jatkaa.

Muunneltava Kannusali taipuu erilaisiin tilaisuuksiin. Merkittävin parannus on se, että Kannusalin katsomo on nyt selkeästi nouseva, joten kaikilla on yhtä hyvä näkyvyys esiintymislavalle.

Katsomossa on 221 paikkaa ja katsomon siirrettävyyden ansiosta saliin mahtuu tasalattialle 300 katsojaa. Saliin saa rakennettua myös parven, jossa on 50 paikkaa.

– Tulevaisuuden suunnitelmissa on minifestariviikko, jossa on paljon bändejä soittamassa, Uuksulainen ja Silaste kertovat.

Kannusalin tekniset järjestelmät on uusittu.

– Esteettömyyttä ja valaistusta on parannettu ja tilojen puhtaanapito on nyt helpompaa, Silaste mainitsee.

Seuraava etappi uudistuksessa on kahvilatilan remontoiminen ja yrittäjän löytäminen.

– Tavoitteena on, että kahvila avataan ensi vuoden alussa, Silaste kertoo.

Yhtenä ideana on, että kahvilassa järjestetään muutaman kymmenen hengen elokuvanäytöksiä, joissa on tarjolla pientä purtavaa ja juotavaa.

Myös Kannusalin aulatila uudistetaan. Uutta on hissi, jolla pääsee salin ovelle.

Uudistetun Kannusalin avajaisia vietettiin Espoo-päivänä, ja silloin oli paljon väkeä liikkeellä.

– Elokuvissakin on ollut kivasti ihmisiä, vaikka koronan pelko toki näkyy, Uuksulainen sanoo.

Toistaiseksi Kannusaliin myydään vain puolet kapasiteetista.

Kannusali

Syksyn ohjelmaa

Six String Underground -sarjassa esiintyy 11. syyskuuta Ziggy Wild Virosta.

Muita sarjan esiintyjiä ovat Erja Lyytinen, jonka konsertti on jo loppuunmyyty, sekä Jesse Markin (2.10.), Pelle Miljoona Rockers (9.10.), Ilona Jäntti ja Aino Venna (5.11.) ja Seksikäs Suklaa, Dosdela ja DJ Smokey (20.11).

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut