Espoon koronatartuntojen jäljityksessä viiveitä – ”Joudutaan tekemään niin kuin hölmöläiset peittoa. Miettimään, leikataanko ylhäältä vai alhaalta”

Koronan joukkoaltistukset ovat laittaneet Espoon tartuntajäljityksen tiukoille.

Jäljityssoittoja tekevän tiimin resurssit eivät enää riitä, kertoo Espoon perusturvajohtaja Juha Metso.

– Jäljityksessä on haasteita. Se on työlästä puuhaa ,ja siihen tarvitsemme lisää henkilöstöä, Metso muotoilee.

Tartuntajäljityksen viiveistä kerrotaan myös Espoon valmiusryhmän viime perjantain tilannekuvaraportissa, joka löytyy Espoon verkkosivuilta. Useiden joukkoaltistusten kerrotaan aiheuttaneen satojen jäljityssoittojen urakan.

Jäljitystyössä tarvitaan terveyspuolen osaamista, ja Metson mukaan Espoossa joudutaankin nyt pohtimaan, kumpi on tärkeämpää: sosiaali- ja terveystoimen henkilöstön normaali arkityö vai koronalle mahdollisesti altistuneiden jäljitys.

Metson mukaan tämä saattaa tarkoittaa valintaa esimerkiksi suun terveydenhuollon ja tartuntajäljityksen välillä.

– Joudutaan tekemään niin kuin hölmöläiset peittoa. Miettimään, leikataanko ylhäältä vai alhaalta.

Espoossa on todettu viimeisen viikon aikana 43 uutta laboratoriovarmistettua koronatapausta. Koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin on Espoossa sairastunut yhteensä 1 115 henkilöä.

Espoossa joukkoaltistumisia on ollut yli kymmenessä koulussa ja viidessä päiväkodissa, kun koronapositiivisiksi todettuja henkilöitä on liikkunut niiden tiloissa. Altistuneita ja kotikaranteeniin asetettuja on yhteensä noin 1 100, joista osa on jo vapautunut karanteenista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut