Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkonummi saa uuden, entistä suuremman pääkirjaston – samalla sivukirjastojen aukioloaikoja supistetaan

Kirkkonummen uuden pääkirjaston avaaminen lokakuussa vaikuttaa Masalan ja Veikkolan kirjastojen avoinna pitämiseen. Henkilöstöä tarvitaan lisää uuteen pääkirjastoon.

Kirjastotoimi on päättänyt, että Veikkolan kirjasto on 5. lokakuuta lähtien kokonaan suljettu lauantaisin. Maanantaisin kirjasto suljetaan lisäksi tuntia aikaisemmin kello 19.

Masalan kirjasto toimii lokakuusta lähtien lauantaisin ”miehittämättömänä” ja ovesta pääsee koodilla sisään. Masalassa omatoimikirjasto jatkaa entisellään.

Päätösten taustalla ovat henkilöstöresurssit, kun uusi kirjasto keskustaan avataan. Kirjasto oli anonut täksi vuodeksi kolmea lisävakanssia, mutta niitä ei myönnetty.

Kirjastotoimenjohtaja Margareta Kull-Poutanen pitää erittäin valitettavana, että aukioloaikoja joudutaan sivukirjastoissa supistamaan. Hän harmittelee erityisesti Veikkolan tilannetta, kun kirjasto on kokonaan kiinni lauantaisin.

−Uusi pääkirjasto on kaksi kertaa suurempi kuin vanha. Siellä on enemmän valvottavaa ja palvelupisteitä, joissa on oltava henkilökuntaa, Kull-Poutanen sanoo.

Kirjastotoimella on ollut toiveissa, että pääkirjasto olisi auki myös sunnuntaisin. Sekään ei Kull-Poutasen mukaan onnistu ilman lisäresursseja.

Toisaalta isoa uutta kirjastoa ei voi ajatellakaan omatoimikirjastona kuten Masalassa. Paikalla on aina oltava valvova henkilökunta.

Pääkirjasto on avoinna maanantaista lauantaihin samoilla aukioloajoilla kuin ennenkin.

Kirjasto avataan lokakuun alkupuolella. Avaamispäivää ei ole vielä lyöty lukkoon.

Kirjastoa kalustetaan ja varustetaan parhaillaan. Avaamisajankohtaan tuovat epävarmuutta vielä meneillään olevan sähkötyöt.

Yksi mahdollinen avajaispäivä voisi olla Aleksis Kiven päivä, lauantai 10. lokakuuta.

Pääkirjastossa avautuu heti alusta lähtien myös kahvila-ravintola.

Lue myös:

Kirkkonummen uuden kirjaston kustannukset jo toisen kerran viisi miljoonaa euroa pitkäksi – lautakunta vaatii selvitystä