Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Läpsi takapuolta, kosketteli reittä, heitti kurkulla ja hanhenulosteella... – Upinniemen alikersantille tuomio kollegan ahdistelusta

Viimesyksyiset tapahtumat Upinniemen varuskunnassa kahden ryhmänjohtajana toimineen varusmiehen välillä toivat käräjäoikeudessa miesalikersantille sakkotuomion kolmesta syytekohdasta.

Tuomion saanut alikersantti oli oikeuden mielestä syyllistynyt palvelusrikokseen, seksuaaliseen ahdisteluun ja kunnianloukkaukseen.

Alikersantti oli muun muassa kosketellut naisalikersanttia reiteen ja läpsinyt takapuolta.

Lisäksi hän oli heittänyt koulutustilanteessa naisalikersanttia kohti hanhenulostetta ja näin halventanut asianosaista ryhmänjohtajana hänen alaistensa edessä. Ruokalassa oli samanlaatuinen tapaus, kun vastaaja oli heittänyt asianomistajaa kurkulla otsaan.

Muutama viikko myöhemmin käyttäytyminen oli muuttunut seksuaaliseksi.

Yksikössä oli ryhmänjohtajien keskuudessa vietetty vastaajan eli miesalikersantin aloitteesta takapuolen läpsimispäivää, ja tämän päivän aikana oli kaikkien ryhmänjohtajien keskuudessa esiintynyt paljon läpsimistä.

Alikersantti oli kuitenkin vielä seuraavan viikon aikana jatkanut asianomistajan takapuolen läpsimistä tämän kielloista huolimatta.

Järjestyksenvalvojakurssin yhteydessä alikersantit olivat istuneet vierekkäin. Kurssin fyysisessä harjoituksessa asianomistaja oli joutunut vastaajan kanssa pariksi vastoin tahtoaan.

Harjoituksen aikana alikersantti oli käsirautoja laittaessaan kuiskannut kaksimielisesti asianomistajalle, että tämä taitaa pitää siitä.

Oikeudessa alikersantti kiisti kaikki kolme syytekohtaa. Hän myönsi heittäneensä kurkun ja hanhenulostetta naisalikersanttia kohti, mutta ei tarkoituksella osuakseen, vaan hänen kyseessä oli leikkimielinen tapaus.

Käräjäoikeus yhtyi syyttäjän ja asianomistajan vaatimuksiin ja langetti alikersantille 25 päiväsakkoa, joka tekee hänen kohdallaan 400 euroa sekä korvauksia valtiolle ja asianomistajalle yhteensä noin 850 euroa.

Tiistaina annettu tuomio ei ole vielä lainvoimainen.