Espoossa varmistui viikon aikana 43 uutta koronatapausta – lähes 75 prosenttia viime aikojen tartunnoista alle 35-vuotiailla

Espoossa on todettu kuluneen viikon aikana 43 uutta laboratoriovarmistettua koronatapausta.

Koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin on Espoossa sairastunut yhteensä 1 115 henkilöä. Viime viikon keskiviikkona sairastuneiden lukumäärä oli 1 072.

Tuorein tapausluku käy ilmi Espoon kaupungin keskiviikkoisin julkaisemasta viikoittaisesta koronatilannekatsauksesta. Katsausten luvut ovat kumulatiivisia, eli määrissä näkyvät myös jo koronaviruksen aiheuttamasta taudista parantuneet.

Viimeisin koronan Espoossa aiheuttama kuolemantapaus on keväältä.

Espoon kahden viime viikon aikana todetuista tartunnoista 74 prosenttia on ollut alle 35-vuotiailla.

18–34-vuotiaiden osuus tartunnoista on ollut tasan puolet ja alle 18-vuotiaiden puolestaan 24 prosenttia. 35–54-vuotiaita tartunnan saaneista on ollut 17 prosenttia ja 55 vuotta täyttäneitä yhdeksän prosenttia.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella asuvat voivat nyt varata itse ajan koronavirusnäytteenottoon Koronabotin kautta. Keväällä käyttöönotetussa Koronabotissa käyttäjät ovat voineet tähän asti arvioida tarvettaan käydä koronavirustestissä, mutta nyt palveluun on lisätty mahdollisuus varata itse aika näytteenottoon.

Testiin pääsee edelleen myös soittamalla oman kunnan ohjeiden mukaisesti koronaneuvontapuhelimeen, terveysasemalle tai päivystysapuun.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut