Katso kuvat: Ihmeluonto-näyttely on värikäs näyte Espoon kuvataidekoululaisten osaamisesta

Anneli Tuominen-Halomo

Espoon kuvataidekoulun oppilaiden suurnäyttely Ihmeluonto esittelee koulun 5–20 -vuotiaiden oppilaiden tulkintoja luonnon ihmeellisistä ilmiöistä. Teosten aiheet ovat moninaiset, mikrobeista luonnonvoimiin. Nähtävillä on muun muassa maalauksia, keramiikkaa ja animaatioita.

Espoon kuvataidekoulun lopputyön tekijät Ihmeluonto-näyttelyn avajaisissa. Pasi Autio

Näyttelyssä ovat esillä myös Espoon kuviksen vuoden 2020 lopputyöt, joita valmistui koulussa yhteensä 25. Teosten toteutustavat vaihtelevat öljymaalauksesta valokuvaan, keramiikasta 3D-mallinnukseen ja muodista digitaaliseen taiteeseen.

Espoon kuvataidekoulu on aiemmin järjestänyt näyttelyitä Tapiolassa Heikintorilla. Ison Omenan näyttely on luontevaa jatkoa kauppakeskuksen tiloissa toimimiselle. Yhteistyö Ison Omenan kanssa alkoi muutama vuosi sitten, kun kuvislaiset tekivät kauppakeskuksen ravintolamaailman keraamisen kartan.

Ihmeluonto-näyttely esittelee Espoon kuvataidekoulun oppilaiden osaamista monipuolisesti. Anneli Tuominen-Halomo

– Citycon omistaa molemmat kauppakeskukset. Cityconista ehdotettiin meille näyttelyn järjestämistä Isossa Omenassa. Kauppakeskuksessa käy paljon lapsiperheitä, joten paikka on meille erittäin hyvä, ja näyttely on siellä käyville perheille kiva lisä, kuvataidekoulun rehtori Maritta Poijärvi iloitsee.

Näyttelyssä on sadoittain taidokkaita ja mielikuvituksellisia teoksia. Anneli Tuominen-Halomo

Poijärvi muistuttaa, että kuvataidekasvatuksen merkitys on kasvanut muuttuneessa maailmassa.

– Monelle lapselle ja nuorelle taideharrastus on valopilkku, joka tuo iloa ja voimaa keskelle epävarmoja aikoja. Taide antaa lapselle keinot omien tunteiden ja ympäröivän maailman käsittelemiseen.

Karakallion piirustus- ja maalaustyöpajassa oppilaat suunnittelivat oman seinämaalauksensa läheisen kerrostalon seinään. Anneli Tuominen-Halomo

Keväällä Espoon kuvataidekoulu siirtyi viikossa etäopetukseen.

– Onneksi opettajat oli koulutettu google-ympäristön käyttöön vuotta aiemmin. Ilman sitä nopea siirtyminen etäopetukseen ei olisi onnistunut. Opettaja oli läsnä lukujärjestyksen mukaisesti ja meillä oli digitutor-ryhmä apuna koko ajan.

Kuvittaen kesään -kesäkurssilla Leppävaarassa tehtiin siluettieläimiä. Anneli Tuominen-Halomo

Syksyn opetuksen alkaessa kuviksessa palattiin lähiopetukseen. Jos koronatilanne niin vaatii, etäopetukseen pystytään siirtymään jälleen nopeasti.

– Kuvikseen on syksyn aikana rekrytoitu paljon sijaisia, koska sairaana tai koronatestin tulosta odotellessa ei voi opettaa.

Emma Hansénin lopputyö Kaipuu kolmessa aikamuodossa on syntynyt digitaalisen taiteen työpajassa. Anneli Tuominen-Halomo

Espoon kuvis on Suomen suurin lasten ja nuorten kuvataidekoulu, joka järjestää kuvataiteen ja muotoilun opetusta 5–20 -vuotiaille eri puolilla Espoota.

Vuonna 1979 perustetussa koulussa on tällä hetkellä noin 1 500 oppilaspaikkaa ja sen toimisto sijaitsee Tapiolassa näyttelykeskus Weegeellä.

Luonnossa on monta ihmeellista asiaa. Anneli Tuominen-Halomo

Ihmeluonto-näyttely on Ison Omenan (Piispansilta 11) toisessa kerroksessa, uudessa osassa Ecco-kenkäkaupan vieressä. Näyttely on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 11–21. Näyttely jatkuu 1. marraskuuta asti. Vapaa pääsy.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut