Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ääneen kyllästynyt mökkiläinen lähti kilpaveneen perään Linlon ja Upinniemen tienoilla – Oikeus: Aiheutti vaaraa turvallisuudelle

Kilpaveneellä harjoittelu Linlon ja Upinniemen välisellä merialueella aiheutti kiistaa mökkiläisen ja kilpaveneilijän välillä. Merialueella syntyi vaaratilanne, josta Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi toiselle sakkotuomion.

Mökkiasukkaan mielestä läheisellä merialueella on noin kolmen vuoden ajan ajettu kilpaveneillä laittomasti ilman lupaa.

Viime vuoden heinäkuussa eräänä päivänä mökkiläinen oli taas kuullut kilpaveneen voimakasta ääntä.

Myöhemmin päivällä hän oli ollut selvittämässä verkkoja saunan verannalla, kun hän oli nähnyt veneen tulevan vesialueelle, jossa hänen mökkinsä sijaitsee. Silloin hän päätti lähteä selvittämään, kuka venettä ajoi.

Kilpaveneen kuljettaja kertoi oikeudelle, että rantaa kohti ajaessaan hän oli havainnut vesillä toisen veneen.

Muutaman sekunnin kuluttua hän oli ymmärtänyt tämän veneen tulevan suoraan häntä kohti ja kertomansa mukaan välttänyt törmäyksen nopeilla väistöliikkeillä.

Tapahtumat jatkuivat vielä, kun kilpaveneilijän henkilöllisyyttä lähtenyt mökkeilijä saapui rannalle ja törmäsi kilpaveneilijän huoltoveneeseen.

Syytteessä ollut mökkeilijä kiisti oikeudessa tapahtumien kulun ja sen, että olisi aiheuttanut vaaraa kenellekään ja olisi vahingoittanut rantautuessaan huoltoveneelle vahinkoa.

Oikeus käsitteli tapausta todistajien sekä valokuva- ja videoaineiston avulla ja päättyi syyttäjän näkemykseen.

Menettely on ollut oikeuden mielestä omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen turvallisuudelle, ja vastaaja on syyllistynyt liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Oikeus määräsi 66-vuotiaalle mökkeilijälle 60 päiväsakkoa, josta tulee maksettavaa 2 700 euroa.

Keskiviikkona annettu tuomio ei ole vielä lainvoimainen.