Tuore selvitys: Tapiolan uimahallin korjausaste jopa yli 90 prosenttia – maksaisi vähintään yhtä paljon kuin uusi samankokoinen

Espoon kaupunki on saanut Tapiolan uimahallia koskevat viimeisetkin selvitykset ja raportit. Lausunto hallin korjauskelpoisuuteen vaikuttavista tekijöistä on karua luettavaa.

Siinä todetaan, että tehtyjen tutkimusten ja selvitysten mukaan uimahallin peruskorjausaste näyttää todennäköisesti olevan yli 90 prosenttia. Sen vuoksi mahdollisen peruskorjauksen laajuus ja kustannukset tulisivat olemaan vähintään vastaavansisältöiseen ja -laajuiseen uudisrakennukseen verrattavia.

Lausunnon ovat laatineet professori Matti Pentti ja diplomi-insinööri Seppo Kivilaakso.

Uimahalli on heidän näkemyksensä mukaan peruskorjattavissa. Sen todellista laajuutta ei voi kuitenkaan tietää vielä tässäkään vaiheessa. Jos uimahalli päätetään peruskorjata, tarvitaan lisätutkimuksia.

Lausunnossa todetaan, että varsinkin allasvedelle ja säälle alttiiden rakenteiden osalta rakenteet ovat käyttöikänsä päässä.

Suuri osa rakennuksen rakenteista on sellaisessa kunnossa, että ne on järkevää uusia kokonaan, jos se päätetään peruskorjata. Tällaisia ovat muun muassa alapohjarakenteet, osa allasrakenteista, jotkut allasvesille altistuneet betonirakenteet, julkisivuelementit ja pääosin kaikki täydentävät ja pintarakenteet.

Talotekniset järjestelmät ja uima-allastekniikka ovat pääosin elinkaarensa päässä ja ne joudutaan pääsääntöisesti kaikki uusimaan.

Tapiolan uimahallin alkuperäinen hallirakennus suojeltiin voimassa olevalla asemakaavamuutoksella vuonna 2002 suojelumerkinnällä sr-1. Asemakaavamuutos mahdollisti myös alkuperäisen hallirakennuksen laajennusosan toteuttamisen.

Pentti ja Kivilaakso eivät ole itse käyneet tutkimassa rakennusta paikan päällä. Heidän laatimansa ja kaupungin tilaama lausunto käsittelee sen korjattavuutta tähän mennessä tehtyjen tutkimusten, laskelmien ja yhteenvetojen pohjalta.

Espoon teknisen toimen johtajan Olli Isotalon mukaan kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto saa tuoreen selvityksen eteensä jo maanantaina ja päättää uimahallin tulevaisuudesta kuluvan syksyn aikana.

Tätä ennen on luvassa kaupungin järjestämiä sidosryhmätilaisuuksia eri osapuolten näkemyksien huomioimiseksi päätöksenteossa.

Tapiolan uimahalli ei ole ollut käytössä yli neljään vuoteen.

Lue myös:

Tapiolan uimahallin kohtalo edelleen täysin auki

Tapiolan uuden uimahallin arkkitehtikilpailu peruttiin, SAFA vastustaa

Tapiolan uimahalli uhanalaisten eurooppalaisten kohteiden luetteloon

Miljoonia niellyt Tapiolan uimahalli saamassa purkutuomion − rakennus on suojeltu ja osa vanhaa Tapiolaa, tilalle suurempi halli

Museovirasto Tapiolan uimahallista: "Ei aivan tyypillinen uimahalli"

Kustannusarvio kolminkertaistui – uimahallin miljoonaremontti uhkaa kallistua reippaasti Espoossa

Palkittu peruskorjaus osoittautui hutiloinniksi – Tapiolan uimahalli kiinni jälkien korjailun vuoksi kuukausia pidempään

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut