Töölön kirjastossa mahdollinen joukkoaltistuminen – tartunnan saanut käytti Koronavilkku-sovellusta

Kuvituskuva. arkisto/Taimi Haimila

Töölön kirjastossa on sattunut mahdollinen joukkoaltistuminen koronavirukselle, tiedottaa Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala.

Maanantaina 7. syyskuuta Töölön kirjastossa oleskelleella henkilöllä on myöhemmin todettu koronavirustartunta.

Kirjaston lukusalissa kyseisenä päivänä kello 9-13 ja kirjaston neljännessä kerroksessa kello 13-16 oleskelleet henkilöt ovat mahdollisesti altistuneet koronavirukselle. Sosiaali- ja terveystoimiala kehottaa heitä tarkkailemaan vointiaan tarkasti kahden viikon ajan 21. syyskuuta asti. Heidän tulee hakeutua koronavirustestiin, jos ilmenee lieviäkin oireita.

Tartunnan saaneella oli Koronavilkku-sovellus käytössä. Hän on syöttänyt sovellukseen avauskoodin ja varoittanut tällä tavoin kohtaamiaan Koronavilkun käyttäjiä nimettömästi mahdollisesta altistumisesta.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut