HS: Konsultti ehdottaa Espoolle 150 miljoonan säästöjä ja omaisuuden myymistä puolella miljardilla

Helsingin Sanomien haltuunsa saamassa konsulttiselvityksessä Espoolle esitetään 150 miljoonan säästöjä lähivuosina. Arkisto/Riitta Ketola

Espoossa on vireillä talouden sopeutusohjelma, jossa luodataan kaupungin taloutta useaksi vuodeksi eteenpäin.

Nyt Helsingin Sanomat kertoo, että tuoreen konsulttiselvityksen mukaan "Espoon palvelut ovat liian laajat ja liian laadukkaat".

HS:n mukaan konsulttiyritys FCG esittää Espoolle tulevina vuosina yhteensä noin 150 miljoonan euron säästöjä. Edelleen konsulttiselvitys ehdottaa Espoolle omaisuuden myymistä puolella miljardilla eurolla.

Espoon kaupungin viranhaltijajohto selosti sopeutusohjelmaa kaupunginhallitukselle ja valtuustoryhmien puheenjohtajille viikko sitten. Poliittisten ryhmien on määrä neuvotella ohjelmasta syksyn mittaan.

Espoon taloutta varjostaa myös sote-uudistus. Länsiväylä kertoi viime viikolla, että kaupungin laskelmien mukaan jo nyt huono talouden tasapaino järkkyisi sote-uudistuksessa, ja Espoo menettäisi ”vaihtokaupassa” lähes 70 miljoonaa euroa vuodessa.

Espoossa on aiemminkin arvosteltu soten rahoitusmallia erityisesti siitä, että se ei huomio kaupungin erityispiirteitä kuten esimerkiksi nopeaa kasvua ja ulkomaalaistaustaisen väestön osuutta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut