Linnanpellon navettapalo: Lehmät ovat turvassa!

Wickströmien navettaa kohtasi suuronnettomuus vuonna 2010, jolloin purkutyöt toteutettiin talkoovoimin. Sipoon Sanomat Riitta Ketola

Crista Lassfolk-Feodoroff

Linnanpellon navettapalon sammutustöiden keskeltä on lohdullisia uutisia lehmät ovat turvassa. Tilan omistaja Kim Wickström kertoo, että koko 250-päinen karja on saatu turvaan paloseinän taakse.

– Palossa on nyt tuhoutunut noin kolmasosa navetastamme. Lehmillä ei ole enää mitään hätää, Wickström kommentoi Sipoon Sanomille kello 11 jälkeen keskiviikkona.

Hän kertoo palon riehuvan noin 500-neliöisen navetan vanhassa osassa, joka on rakennettu 1950-luvulla. Rakennuksen uusi puoli on toistaiseksi säästynyt palolta.

– Siellä vanhalla puolella on 500 paalia heinää, joka palaa kuin olisi grilli sytytetty, Wickström sanoo.

Wickströmien navettaa kohtasi suuronnettomuus vuoden 2010 helmikuussa, jolloin rakennuksen katto romahti. Navetassa oli romahduksen sattuessa 88 nautaa ja 30 vasikkaa, joista pelastuslaitos onnistui saamaan ulos hengissä 50 nautaa ja 20 vasikkaa.

Pornaistentie on tällä hetkellä suljettu tulipalon sammutustöiden vuoksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut