Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuluttaja: Lainaturvavakuutus voi maksaa viidessä vuodessa jopa 19 000 euroa – Nämä pankit tarjoavat parhaat vakuutukset

Pankin tarjoama lainaturvavakuutus voi tulla kalliiksi, ilmenee Kuluttaja-lehden tekemästä vertailusta.

Vertailussa ilmeni, että vakuutus voi maksaa viidessä vuodessa jopa 19 000 euroa, jos pariskunnalla on 400 000 euroa yhteislainaa. Hinta on S-pankista.

Vakuutusten hintaerot ovat Kuluttajan testin mukaan valtavia. 140 000 euron lainalla vakuutuksen hintalappu nousee kuitenkin pankissa kuin pankissa viiden vuoden aikavälillä yli 5 000 euroon.

Parhaan lainaturvavakuutuksen saa Kuluttajan testin mukaan OP:sta tai Säästöpankista. Nekään eivät lehden mukaan kuitenkaan välttämättä ole halvin tai kattavin tapa taata, että pankkilainan takaisinmaksu onnistuu tilanteessa kuin tilanteessa.

Lainaturvavakuutuksella voi turvata asuntolainan maksun esimerkiksi sairastumisen tai työttömyyden varalta.

Kuluttajan testissä oli mukana 9 lainaturvavakuutusta ja verrokkituotteina 4 vakuutusta, jotka ovat verrattavissa lainaturvavakuutuksiin. Vakuutustarjous pyydettiin 12 esimerkkiasiakkaalle. Testissä arvioitiin vakuutusten ehdot ja hinnat.

Hinnan lisäksi myös ehdoissa ja kattavuudessa ilmeni suuria eroja.