Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korkeasaareen nuori amurinleopardipari – Mahdollista jälkikasvua saatetaan palauttaa luontoon

Korkeasaaren amurinleopardikanta saa loppuvuoden aikana vahvistusta nuoresta amurinleopardiparista. Ennestään eläintarhassa on yksi amurinleopardipari.

Uusi pari on osa luontoonpalautusohjelmaa, johon Korkeasaarikin osallistuu. Hankkeella pyritään tukemaan Venäjän Kaukoidässä elävien amurinleopardien kannan lupaavaa kehitystä. Suojelun ansiosta luonnossa elää jo sata amurinleopardia.

– Saamme Korkeasaareen geneettisesti arvokkaan nuoren urosleopardin Moskovan eläintarhasta. Sen halutaan saavan pentuja sekä vanhan naaraamme että myöhemmin saapuvan nuoren naarasleopardin kanssa. Jos nuoripari lisääntyy onnistuneesti, ne ovat vahvoja ehdokkaita osallistumaan luontoonpalautushankkeeseen, kertoo Korkeasaaren eläintenhoidon ja suojelun johtaja Nina Trontti eläintarhan tiedotteessa.

Luontoonpalautushankkeeseen otetaan mukaan amurinleopardipareja, jotka ovat saaneet pentuja onnistuneesti eläintarhoissa. Ne siirretään Primorskin alueelle rakennettavaan luontoonpalautuskeskukseen, missä niiden on tarkoitus lisääntyä.

– Siellä syntyvillä pennuilla ei ole ihmiskontakteja ja ne pääsevät aikuistuttuaan luontoon, kertoo lajikomiteassa työskentelevä Trontti tiedotteessa.

Kun pennut ovat itsenäistyneet, amurinleopardiparit palaavat takaisin eurooppalaisiin eläintarhoihin. Tässä Korkeasaari toiminee välipysäkkinä hyvien karanteenitilojensa ja lentoyhteyksien ansiosta.

Amurinleopardin luontoonpalautushanketta on Korkeasaaren mukaan valmisteltu jo yli kymmenen vuotta. Hankkeessa yhteistyötä tekevät Venäjän hallinto, paikalliset toimijat kuten Venäjän WWF, kansainvälinen luonnonsuojeluliitto IUCN, Euroopan eläintarhajärjestö ja amurinleopardin lajikomitea.

Korkeasaari on kerännyt amurinleopardien suojelutyöhön varoja yli 20 vuotta. Tämän syksyn Kissojen Illoissa tavoitteena on eläintarhan mukaan saada kokoon 30 000 euroa, mikä riittäisi takaamaan suojelun jatkumisen ensi vuodeksi.