Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hannu Salama esiintyy Sellosalissa Vapaat radikaalit -yhtyeen kanssa

Kirjailija Hannu Salama (s. 1936) ja Vapaat radikaalit -yhtye esiintyvät Sellosalissa torstaina 24. syyskuuta.

Hannu Salama sekä saksofonisti, huilisti ja säveltäjä Hepa Halme jatkavat jo vuonna 2013 alkanutta yhteistyötään tuoreella levyllä Lähtöpassi tulevaan, jonka materiaalia kuullaan Sellosalissa. Salaman lausumiin uusiin runoteksteihin yhdistyy niitä seuraava, improvisaation sävyttämä musiikki, jonka esittämisestä vastaa Vapaat radikaalit. Musiikissa on mukana vaikutteita monista eri tyylilajeista, kuten bluesista ja maailmanmusiikista.

Salaman ja Halmeen yhteistyötä on kuultu aiemmin Halme Prospektin runoutta ja jazzia yhdistelleellä albumilla Prospektrum (2013) sekä albumilla Auringonnousun talosta helvetin kuuseen (2015). Hannu Salama ja Vapaat radikaalit ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2015 saakka.

Salaman esikoisteos, S e tavallinen tarina, ilmestyi vuonna 1961, mutta koko kansan tietoisuuteen hänet nosti vuonna 1964 ilmestynyt Juhannustanssit ja sitä seurannut kohu. Salama on julkaissut kaikkiaan yli 40 teosta.