Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko juuri ostettuun vaihtoautoon vika, mutta autoliike ei korvannut korjausta? Kuluttaja: Ostaja saa harvoin täyttä korvausta käytettyjä autoja koskevissa riidoissa

Autoliikkeillä on vastuu myös käytettyinä myymistään menopeleistä, mutta jos auto leviää takuuaikana, ostaja voi joutua silti maksamaan osan korjauskustannuksista.

Vain harva asian riittauttanut kuluttaja saa täydet korvaukset, kertoo Kuluttaja-lehti.

Viime vuonna kuluttajariitalautakunta käsitteli lehden mukaan yli tuhat käytettyihin autoihin liittyvää tapausta ja lautakunta suositteli korvauksia auton omistajalle vain joka toisessa. Noin 300 tapauksessa korvauksia ei suositeltu, ja loput tapaukset soviteltiin tai raukesivat ennen ratkaisua.

Lehden mukaan Kilpailu- ja kuluttajaviraston kuluttajaneuvontaan sekä kuluttaja-asiamiehelle tuli viime vuonna kaikkiaan liki 16 500 autokauppaan ja autojen korjauksiin liittyvää yhteydenottoa. Tämä tarkoittaa, että kuluttajilta virastoon tulleista yhteydenotoista joka neljäs koskee autoja.

Käytettyjen autojen kaupassa riitaa aiheuttavat usein jarrujen tai kytkimen kuluminen sekä moottori- ja vaihteistovauriot.

Vaikka viat menisivät virhevastuun piikkiin eli myyjän korvattavaksi, auton omistaja saattaa silti joutua maksamaan osan korjauskustannuksista, koska autoon tulee uusia osia ja samalla sen arvo nousee.