Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metron uusi sisäänkäynti Matinkylässä aukeaa lokakuussa

Metroon pääsee Matinkylässä pian uudesta paikasta.

Uusi läntinen sisäänkäynti Matinkylän metroasemalle aukeaa matkustajille torstaina 1. lokakuuta. Se sijaitsee osoitteessa Suomenlahdentie 9.

Länsimetro Oy:n viestintäjohtaja Satu Linkola kertoo, että muutoksen jälkeen Matinkylän metroasemalle on kaksi sisäänkäyntiä. Jatkossa myös metrolaiturin toisesta päästä pääsee metroon ja ulos.

– Vain toinen sisäänkäynti on voitu ottaa käyttöön, kun muu rakentaminen on ollut vaiheessa, Linkola sanoo.

Erityisiä juhlallisuuksia uuden sisäänkäynnin avautumisen kunniaksi ei koronavirustilanteen takia järjestetä.

Ennen avaamista uudella sisäänkäynnillä tehdään Linkolan mukaan vielä viimeistelytöitä ja loppukatselmus, minkä jälkeen se luovutetaan metron liikennöinnistä vastaavalle Helsingin kaupungin liikenneliikelaitokselle eli HKL:lle.

Uuden läntisen sisäänkäynnin aukeamisen myötä metrosta pääsee nykyistä nopeammin Suomenlahdentien ja Tynnyritien kulmalle sekä siitä eteenpäin.

Uuden sisäänkäynnin lähelle Tynnyritielle tulee myös pysäköintipaikkoja polkupyörille. Pyöräpaikkoja voivat käyttää sekä metroon suuntaavat matkustajat että uuden sisäänkäynnin yläpuolelle loppuvuodesta avautuvan hotellin vieraat.