Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoo selvisi asuntokaupan notkahduksesta paremmin kuin naapurinsa ja muu maa

Espoo ja Vantaa olivat pääkaupunkiseudun voittajia elokuun asuntokaupassa.

Vantaalla vanhojen asuntojen kauppamäärät kasvoivat tilastojen mukaan edellisvuodesta 9,5 prosenttia ja Espoossa 10,2 prosenttia.

Helsingissä kauppoja tehtiin muun maan tahtiin eli 4,1 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten elokuussa. Loppuvuoden aikana Espoon ja Vantaan hyvä markkinavire saattaa vielä jopa kiihtyä, uskoo Sp-Koti tiedotteessaan.

Hintaseurantapalvelun tuoreet tilastot vahvistavat, että pientaloasumisen suosio on vahvassa kasvussa pääkaupunkiseudulla. Espoossa omakotitalokauppa kasvoi elokuussa peräti 38,1 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Myös omakotitalojen keskihinta nousi 13,7 prosenttia vuoden takaisesta 566 868 euroon.

Helsingissä omakotitaloja myytiin elokuussa yhtä monta kuin vuosi sitten, mutta hinnat ovat kohonneet 20 prosenttia: keskihinta oli elokuussa 521 000 euroa.

Vanhojen kerrostaloasuntojen kauppa laski Helsingissä 6,8 prosenttia, kun taas vanhoja rivitaloasuntoja myytiin 20,8 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Myös Espoossa kaikkein parhaiten kaupaksi ovat käyneet rivitaloasunnot.

Kun otetaan huomioon koko kulunut vuosi, kauppamäärät ovat laskeneet Vantaalla 3,4 ja Helsingissä 4,3 prosenttia.

Espoo on selvinnyt kevätkuukausien kauppamäärien romahduksesta naapureitaan ja muuta maata paremmin. Kauppamäärissä kuljetaan viime vuoden tahdissa.

– Hintaseurantapalvelun tuoreet luvut kertovat, että Espoossa ja Vantaalla kauppa käy erinomaisesti, Helsingin kustannuksella, analysoi tiedotteessa tilannetta Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen.