Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoossa varmistui viikon aikana 30 uutta koronatapausta – tartuntojen jäljityksen ruuhka helpottanut

Espoon varmistettujen koronatapausten määrä on kasvanut viikossa 30:llä.

Espoossa on nyt 1 170 testein varmistettua koronatartuntaa, kun viime viikon maanantaina luku oli 1 140. Tapausluvut ovat kumulatiivisia, eli määrissä näkyvät myös jo koronaviruksen aiheuttamasta taudista parantuneet.

– Näytteeseen pääsee samana päivänä ja koronapuhelut sekä myös ajanvarauspuhelut on saatu nollattua viikonlopun aikana, Espoon perusturvajohtaja Juha Metso kertoi maanantaina.

Koronan joukkoaltistuksia on Metson mukaan ilmennyt edelleen sekä yksityisissä että julkisissa tilaisuuksissa. Korona-altistumisen takia Espoossa on hänen mukaansa karanteenissa kaiken kaikkiaan yli sata ihmistä.

Maanantaina Espoon kaupunki kertoi verkkosivuillaan, että Veräjäpellon koulussa on alustavan tiedon mukaan asetettu kotikaranteeniin noin 25 henkilöä.

Viime torstaina kaupunki kertoi puolestaan korona-altistuksesta espoolaisessa päiväkodissa. Altistuksen vuoksi noin 25 henkilöä asetettiin kotikaranteeniin.

Koronan joukkoaltistukset ovat ehtineet laittaa Espoon tartuntajäljityksen tiukoille tänä syksynä. Länsiväylä kertoi aiemmin syyskuussa, että koronan joukkoaltistumiset ovat aiheuttaneet satojen jäljityssoittojen urakan ja jäljittämisessä on ollut haasteita.

Perusturvajohtaja Metson mukaan kyseessä oli lyhytaikainen poikkeama ja koronatartuntojen jäljityksen ruuhka on sittemmin hellittänyt.

– Meillä on nyt 23 jäljittäjää, ja niitä on tulossa vielä lisää tässä. Tilanne on siedettävä, Metso sanoo.

Koronatilanteen muutosten ennakointi on vaikeaa. Metso muistuttaakin tartuntojen ehkäisemisen keinoista.

– Aina on ajankohtaista korostaa sitä, että turvaetäisyyksiä sekä käsi- ja muita hygieniasuosituksia on syytä noudattaa. Kaikki me häviämme, jos tilanne villiintyy, Metso sanoo.

Juttua muokattu kello 13.44: Espoon kaupunki kertoi korona-altistuksesta päiväkodissa viime torstaina, ei viime perjantaina toisin kuin jutussa alun perin kerrottiin.