Useita altistunut koronalle hoivakodissa Espoossa, Nihtisillan vastaanottokeskuksessa jälleen koronatartuntoja

Useita ihmisiä on altistunut koronavirukselle Espoossa sijaitsevassa hoivakodissa. Espoon kaupungin mukaan yksi koronatartunnan saanut henkilö on ollut yksityisessä hoivakodissa, jolta kaupunki ostaa palveluja.

Koronavirukselle on altistunut hoivakodissa noin 20 henkilöä. Heidät on asetettu karanteeniin, kaupunki kertoo tiedotteessa.

Altistuneisiin ja karanteeniin määrättyihin henkilöihin sekä heidän omaisiinsa on kaupungin mukaan oltu yhteydessä. Lisäksi asiakkaille ja henkilöstölle tarjotaan testausta oireettomien tai lieväoireisten koronavirustapausten havaitsemiseksi. Espoon tartuntatautiyksikkö on yhteydessä myös asiakkaisiin, jotka ovat kotiutuneet hoivakodista viime aikoina.

Hoivakotiin ei tällä hetkellä oteta uusia asiakkaita. Espoon tartuntatautiyksikkö seuraa tilannetta, ja testausta laajennetaan tarvittaessa. Kaupunki ei kerro hoivakodin nimeä julkisuuteen asianosaisten yksityisyyden suojaamiseksi.

Espoon vastaanottokeskuksessa Nihtisillassa on puolestaan todettu koronatartunta kolmella asukkaalla, kertoi keskuksen toiminnasta vastaavan Luona Oy:n liiketoimintajohtaja Suvi Salonen Twitterissä sunnuntaina.

Salosen mukaan vastaanottokeskuksessa on "poikkeusjärjestelyitä tiukennettu edelleen keskuksessa taudin leviämisen ehkäisemiseksi". Vastaanottokeskukseen järjestetään myös koronatestaus paikan päälle.

Nihtisillan vastaanottokeskuksen asukkailla todettiin viime keväänä yli sata koronatartuntaa.

Juttua muokattu kello 17.23: Luona Oy:n liiketoimintajohtaja kertoi Nihtisillan vastaanottokeskuksen koronatartunnoista Twitterissä sunnuntaina eikä maanantaina, kuten jutussa aluksi kirjoitettiin.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut