Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon kulttuurijohtaja: Musiikkiopiston tilat eivät vähene

Espoon musiikkiopiston (Emo) tilat eivät pienene kulttuurikeskuksen uudistushankkeen myötä, sanoo Espoon kulttuurijohtaja Susanna Tommila.

Emo kertoi (LV 19.–20.9.) menettävänsä kulttuurikeskuksen peruskorjaus- ja laajennushankkeen myötä yli puolet tiloistaan ja pelkäävänsä joutuvan supistamaan toimintaansa.

– Minun tietojeni mukaan heidän tilamääränsä tulee lisääntymään. Mutta heille korvamerkityt tilat eivät lisäänny, vaan ne vähenevät, Tommila sanoo.

Tommilan mukaan uudistettavan kulttuurikeskuksen perusideaan kuuluu juuri synergiahyötyjen hakeminen.

– Jos yksi käyttää tiloja illalla, niin toinen voi käyttää niitä päivällä.

Yhteiskäytössä olevat tilat edellyttävät kulttuurista muutosta, Tommila sanoo.

Aikaa uusien toimintatapojen löytämiseen on runsaasti, sillä Tommilan arvion mukaan valmista voisi olla aikaisintaan noin kuuden vuoden päästä.

Tommila muistuttaa myös, että hankesuunnittelu on vasta alkamassa. Esimerkiksi laajennuksen kokoa ei ole vielä lyöty lukkoon ja muutenkin ratkaisuja ollaan vasta tarkentamassa.

– Hanketta ei vielä ole. Nyt mietitään, minkä kokoiseen hankkeeseen meillä on rahaa. Tarkkoja neliöitä ei ole vielä laskeskeltu. Olemme erittäin alkuvaiheessa, Tommila luonnehti maanantaina päivällä.

– En tiedä missä he (Emo) ovat saaneet nämä tiedot (vähenevistä neliöistä).

Espoon musiikkiopisto toimii useassa paikassa. Pääopetuspiste on kulttuurikeskus.

Emosta muistutettiin, että pysyviä tiloja tarvitaan muun muassa suurten ja hankalasti siirreltävien soittimien vuoksi. Isoja soittimia on esimerkiksi lyömäsoitinluokassa.

– Etenisin rauhallisin mielin. Luulisin, että asiat ovat järjestettävissä ja keskusteltavissa, Tommila sanoo.