Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkonummen kunnan säästötavoite 10 miljoonaa euroa – keinoina joko säästöt, lisätulot tai veronkorotukset

Kirkkonummen kunnanvaltuusto otti vauhtia maanantai-iltana syksyn vaikeisiin kunnan talouden säästö- ja sopeutuspäätöksiin. Asiana oli ensi vuoden budjetin raamit, mutta ei yksityiskohtia.

Valtuusto päätti kehykset, joilla ensi vuoden talousarvio on laadittava tai ainakin pyrittävä laatimaan.

Yksityiskohtaiset esitykset tulevat seuraavaksi lautakuntiin ja sieltä kunnanhallitukseen.

Tähän mennessä on puhuttu vasta kokonaissummista, joilla kunnan taloutta tavoitellaan sopeutettavaksi ensi vuonna.

Tavoitelukuna on pidetty kymmenen miljoonaa euroa. Se voidaan kuroa umpeen säästöillä, lisätuloilla tai veronkorotuksilla. Todennäköistä on, että koko palettia käytetään lopulta.

Jo aiemmin oli puhetta kiinteistöveron nostosta ja hulevesimaksujen käyttöönotosta sekä lasten kotihoidontuen Kirkkonummi-lisän poistamisesta. Päätökset siirrettiin kuitenkin syksymmälle.

Valtuusto muutti talousarviokäsittelyn aikataulua Jerri Kämpe-Helleniuksen (r.) esityksestä.

Aiempi esitys oli, että valtuusto päättää ensi vuoden veroprosenteista 9.11. ja kunnanjohtaja antaa talousarvioesityksensä siitä viikon kuluttua.

Valtuusto päätti pyörtää aikataulun toisin päin. Lopulliset päätökset talousarviosta tehdään valtuustossa vasta 14. joulukuuta.

Kokouksessa nousi keskusteluun jälleen Kirkkonummen Vuokra-asunnot Oy:n (KV-A) myynti.

Valtuusto päätti Ulla Seppälän (kok.) esityksestä äänin 29–19, että kunnan kokonaan omistaman vuokra-asuntoyhtiön myyntiä selvitetään. Yhtiöllä on yli 1 100 asuntoa.

Selvityksessä halutaan saada vastauksia siihen, mitä vaikutuksia mahdollisella myynnillä voisi olla kunnan talouteen.

Vuokra-asuntoyhtiön myyntiin liittyy joka tapauksessa monia rajoitteita.

Asunnot on rakennettu valtion korkotuella, eikä niitä voida myydä vapailla markkinoilla, vaan ne on pidettävä kohtuuhintaisina vuokra-asuntoina oli omistajataho mikä hyvänsä.