Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuva: Kolmenkympin nopeusrajoitus voimassa vain muutaman metrin? Lähekkäin olevat rajoitusmerkit hämmentävät Merituulentiellä Niittykummussa

Ensin tietyöstä kertova merkki ja kolmenkympin rajoitus – sekä lähes heti perään viidenkympin rajoituksesta kertova merkki.

Erilaisia sallittuja maksiminopeuksia osoittavat merkit seisoivat liki toisiaan Merituulentiellä Niittykummussa kauppakeskuksen kupeessa ainakin vielä tiistaina aamupäivällä.

Merkit hämmästyttivät espoolaista Timo Ernoa. Hän arvioi, että alueelle on haluttu uuden suojatien rakentamisen takia väliaikainen 30 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

– Nyt kuitenkin vaikuttaisi äkkiä katsomalla, että kyseinen rajoitus olisi voimassa vain seuraavaan nopeusrajoitusmerkkiin asti, eli tässä tapauksessa muutaman metrin matkan kuvassa näkyvään 50 km/t -yleisrajoitusmerkkiin saakka, Erno kummasteli tiistaina.

Kyseisillä merkinnöillä tietyöalueella on voimassa viidenkympin tuntinopeusrajoitus, sanoo komisario Ilkka Kantola Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

– Tuo 50 km/h -merkki tulisi peittää tai siirtää tuo 30 km/h -merkki tuon 50 km/h -merkin jälkeen, Kantola kommentoi sähköpostitse.

Katurakennuspäällikkö Markku Virtanen Espoon kaupungilta arvelee, että peräkkäisten nopeusrajoitusmerkkien luomalle kummalliselle tilanteelle Niittykummussa on yksinkertainen syy: viidenkympin rajoituksesta kertova merkki on luultavasti jäänyt peittämättä.

– Oletetaan, että kun tietyömaalla tehdään töitä ja siellä on henkilöitä jalkapatikassa, niin se kolmenkympin rajoitus on ihan relevantti, Virtanen sanoo ja kertoo aikovansa olla nopeusrajoitusmerkeistä yhteydessä urakoitsijaan.