Kulttuurikeskuksen laajennus ja korjaus nytkähti eteenpäin – hankkeelle ei ole vielä varattu rahaa

Kustannukset: Investointiohjelmassa ei ole rahaa Tapiolan keskustan rakennuksen peruskorjaukselle ja laajennukselle.

Espoon kulttuurikeskuksen peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnittelu alkaa. Tavoitteena on, että se saataisiin valmiiksi tai hyvin pitkälle vielä tämän vuoden aikana. Sitä tarvitaan päätöksentekoa varten.

– Valtuutetut lopulta päättävät tuleeko hankkeelle budjetissa rahaa jatkosuunnitteluun ja toteutukseen. Vielä sitä ei ole, hankepäällikkö Juha Iivanainen Espoon Tilapalvelut-liikelaitoksesta korostaa.

Tilapalvelut-liikelaitoksen vuosien 2021–2030 investointiohjelman valmistelussa Kulttuurikeskus kuuluu selvityskohteisiin.

Vasta hankesuunnittelun valmistuttua on selvillä rakennuksen peruskorjauksen ja laajennuksen laajuus, tavoitteet ja kustannusennuste.

Sen vuoksi Iivanainen ei suostu tässä vaiheessa ennakoimaan, kuinka paljon hanke tulisi maksamaan.

Hankesuunnittelun aikana tarkennetaan arkkitehtuurikilpailun voittanutta Uusikuu-nimistä ehdotusta. Kulttuurikeskuksen korjauksen ja laajennuksen lisäksi kilpailualueeseen kuului sen ympäristö ja Kulttuuriaukio ympäristöineen.

Iivanaisen mukaan Kulttuurikeskuksen peruskorjaus ja laajennus pitää sisällään kaksi uutta salia ja lämpiötilaa. Vaikka Espoon kaupunginteatterin tarvitsemat tilat on määrä toteuttaa tässä yhteydessä, Iivanainen korostaa salien monikäyttöisyyttä. Ne eivät tulisi vain teatteria varten.

Nykyisessä Kulttuurikeskuksessa ovat Tapiola- ja Louhi-salit.

– Kirjastoa laajennettaisiin. Nykyisessä rakennuksessa olevat perustoiminnot säilyisivät, Iivanainen esittelee alustavia suunnitelmia.

– Jossain vaiheessa ajatuksena oli, että osa Kulttuurikeskuksesta voisi olla käytössä hankkeen toteutuksen aikana. Toinen vaihtoehto on tehdä kaikki kerralla kuntoon, Iivanainen jatkaa.

Kulttuurikeskus on valmistunut vuonna 1989. Siitä järjestetyn arkkitehtuurikilpailun voitti Arto Sipisen ehdotus Kuunsilta.

Kaupunginhallitus hyväksyi hankesuunnittelun aloittamisen maanantaina.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut