Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saiko korona-aika suomalaiset kekseliäiksi? Patenttihakemusten määrä pomppasi ylös

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on tammi-elokuussa vastaanottanut kansallisia patenttihakemuksia 16 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan ajankohtaan. Hakemuksia on tullut 1 048 kappaletta. Määrä on suurin kuuteen vuoteen, kerrotaan PRH:n tiedotteessa.

Lukumääräisesti eniten hakemuksia on tullut Uudeltamaalta: 566 kappaletta. Luku on 78 prosenttia Uudenmaan koko edellisvuoden hakemusmäärästä. Kun kuluvaa vuotta on vielä kolmannes jäljellä, ennustaa tämä selkeää kasvua koko vuoden hakemusmäärään.

"Laitettiin ystävien kanssa viisaat päät yhteen" – suomalaislentäjä kehitti lomautuksellaan kasvomaskiautomaatin – ensimmäinen käytössä Helsinki-Vantaalla

Seuraavana tulevat Pirkanmaa 76 hakemuksella ja Pohjois-Pohjanmaa 60 hakemuksella. Pohjois-Pohjanmaalta hakemuksia on tehty jo 4 enemmän kuin viime vuonna yhteensä.

Keski-Suomessa on tehty 46 hakemusta, Päijät-Hämeessä 32 hakemusta ja Etelä-Karjalassa 28 hakemusta. Ainakin näissä maakunnissa tullaan ylittämään viime vuoden hakemusmäärät. Vaatimattomampia, mutta silti edellisvuoden ylittäviä hakemusmääriä, on tehty Kanta-Hämeessä (16 kappaletta), Lapissa (9 kappaletta) ja Keski-Pohjanmaalla (6 kappaletta).