Espoon Kutitus-festivaali tulee taas – lasten taidetapahtuma on aiempaa suppeampi koronan vuoksi

Tapahtuma: Lasten taidefestivaali järjestetään aiempaa suppeampana.

Pikku Papun Orkesterin konsertti on osa Kutitus-festivaalin riemukasta ohjelmaa. -

Anneli Tuominen-Halomo

Lasten taidefestivaali Kutitus järjestetään tänäkin vuonna Espoon kulttuurikeskuksessa Tapiolassa tutusti lokakuun ensimmäisellä viikolla eli 2.–4. lokakuuta. Koronaepidemia vaikuttaa järjestelyihin muun muassa siten, että yleisömäärää on rajattu ja oheisohjelmaa on aiempia vuosia huomattavasti vähemmän.

– Ohjelma on keskitetty saleihin, koska näin pystytään helposti kontrolloimaan ihmisten määrää ja säilyttämään turvavälit, kulttuurituottaja Jaakko Teittinen sanoo.

Kutitus-kissat Viksu ja Viiksi ovat mukana tapahtumassa, mutta niitä ei pääse halaamaan. Kissat ovat karanteenissa näyttelytila Ahjon yläkerrassa lasin takana.

Musiikki on vahvasti mukana Kutitus-festivaalin ohjelmassa.

Hilla ja salaperäinen saarni -konsertti pohjautuu tarinoineen ja visuaalisine ilmeineen viime syksynä ilmestyneeseen samannimiseen kirjaan. Hilla ystävineen seikkailee metsässä ja jännittävät tapahtumat maustuvat rytmeillä ja hauskoilla äänteillä.

Kirjan takana on tekijäkolmikko, jonka muodostavat musiikin ammattilaiset Mari Kätkä ja Tuomas Kesälä ja kirjoittava kuvittaja Sari Airola.

Aikuiset ovat tervetulleita diskolattialle lasten seurassa.

Konsertissa soittaa viisihenkinen orkesteri akustisilla instrumenteilla. Laulamassa on myös espoolaisen Jousenkaaren 4. musiikkiluokan kuoro.

Lisäksi lavalla nähdään Hillan 3D-virtuaalikaveri Iivari. Kolmiulotteinen maailma on kehitetty yhteistyössä Aalto-yliopiston Laserkeilauksen huippuyksikön ja Turun yliopiston Tulevaisuuden teknologioiden laitoksen kanssa.

Lauantain toinen konsertti on Tapiola Sinfoniettan uusi lastenkonsertti Avain hukassa.

Konsertin musiikki perustuu Sanna Manderin lastenkirjaan ja sen on säveltänyt Marzi Nyman.

Sunnuntaina Tapiolasalin lava muuttuu Tanssivaksi takapihaksi, kun Pikku Papun Orkesteri ja Satu Tuomisto Projekti esiintyvät. Tutut papulaulut ovat saaneet liikkuvan muodon. Konsertti sopii koko perheelle ja kaikki pääsevät laulamaan, leikkimään ja tanssimaan.

Huippusuositussa ja perinteisessä Kutitus-diskossa tanssitaan sunnuntaina kello 10–13. Louhisalin diskolattialle ovat tervetulleita myös aikuiset lasten seurassa.

Tapiolan kirjaston pajassa pääsee sunnuntaina kuvauttamaan itsensä vanhan Tapiolan maisemassa. Apuna on Green screen -tekniikka. Kuvia ei tulosteta tapahtumapäivänä. Kuvattavaksi pääsee saapumisjärjestyksessä.

Tämän vuoden teema Kutitus-festivaalilla on rakentaminen. Ahjo-näyttelytilassa Hupsansaa ry:n Rakennusmestarit-askartelutyöpajassa perehdytään tilojen ja muotojen maailmaan.

Työpaja on avoinna sekä lauantaina että sunnuntaina kello 10 alkaen. Poikkeuksellisesti työpajaan pitää ilmoittautua etukäteen samana päivänä Kulttuurikeskuksen aulassa. Uusi työpaja aloittaa aina tasatunnein.

Kutitus

Konsertteja lapsille

Kutitus on Espoon kulttuurikeskuksen, Tapiola Sinfonietan ja Tapiolan kirjaston yhteinen lapsille suunnattu festivaali.

Ukulele Jamiperjantai kirjaston musatilassa kello 17–17.30.

Hilla ja salaperäinen saari -konsertti on lauantaina 3. lokakuuta kello 10 Louhisalissa.

Avain Hukassa lastenkonsertti on Tapiolasalissa 3. lokakuuta kello 15.

Pikku Papun Orkesteri musisoi 4. lokakuuta kello 13 Tapiolasalissa.

Kutitus-etkot pidetään Lasten kulttuurikeskus Aurorassa lauantaina 26. syyskuuta, jolloin tarjolla on kivaa tekemistä perheen pienimmille.

Liput konsertteihin Lippu.fi:stä ja koko festivaalin tarkat ohjelmatiedot osoitteesta www.kutitus.fi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut