Kaksi pakeni Espoossa poliisia kilvettömillä ja valottomilla ajopeleillä – "Yksi huoltaja syyllisti poliisia siitä, että mopo oli viritetty ja lapsi menetti ajo-oikeutensa"

Poliisin kaksipyöräisiin ajokkeihin Länsi-Uudellamaalla kohdistama valvontaisku tuotti jälleen muun muassa ajokieltoja, sakkoja, liikennevirhemaksuja ja valvontailmoituksia.

Mopoja ja moottoripyöriä valvottiin Espoon, Kirkkonummen, Raaseporin, Vihdin, Lohjan ja Karkkilan alueella perjantai-iltapäivästä lauantain ensimmäisille tunneille.

Länsi-Uudenmaan poliisin tiedotteen mukaan valvonnan yhteydessä pysäytettiin 76 mopoa, kevytmoottoripyörää ja moottoripyörää, jotka moottoripyöräpoliisit tarkastivat ja koeajoivat. Koeajojen perusteella neljä mopoa luokiteltiin moottoripyöriksi.

Valvontaan osallistui yhteensä kaksikymmentä poliisia Länsi-Uudenmaan, Itä-Uudenmaan sekä Helsingin poliisilaitoksilta.

Valvonnan yhteydessä poliisi ajoi Espoossa takaa kahta ajokkia, joista toinen oli kilvetön ja valoton mopo ja toinen vastaavassa kunnossa ollut moottoripyörä.

Poliisin mukaan osa nuorisosta käyttäytyi välinpitämättömästi ja provosoi poliisia valvonnan aikana. Vanhemmiltakin tuli palautetta.

– Yksi lapsen huoltaja syyllisti poliisia siitä, että lapsen mopo oli viritetty ja lapsi menetti ajo-oikeutensa, ylikonstaapeli Jan-Erik Huurne kertoo poliisin tiedotteessa.

Vaikka tilanne onkin parantunut kevään valvontaiskuihin verrattuna, poliisi toistaa huolensa viritetyistä mopoista.

− Kun huonokuntoisen ajopelin yhdistää holtittomaan ajotapaan, on vain ajan kysymys, jolloin joudumme seuraavaksi kertomaan sen kamalimman viestin vanhemmille, ylikonstaapeli Huurne sanoo.

– Usein mopon omistaa äiti tai isä. Kun mopo on viritetty niin pitkälle, että se luokitellaan moottoripyöräksi, vanhemmat voivat saada päiväsakkoja tällaisen ajoneuvon luovuttamisesta nuorelle. Ei ole pitkä aika, kun sakon summa vierähti tuhannen euron isommalle puolelle, Huurne jatkaa.

Tämänkertaisessa valvonnassa kolme huoltajaa sai sakot ajoneuvon luovuttamisesta ajo-oikeudettomalle.

Kaikkiaan poliisi kirjoitti 11 sakot ja kuusi liikennevirhemaksua. Ajokieltoja jaettiin viisi ja valvontailmoituksia tehtiin seitsemän.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut